Hakkebøffer med tilbehør

Hakkebøffer med tilbehør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kød:
800 g.hakket økolo­gisk okse­kød
 salt
 peber
 smør og olie til at stege i
 
 Svamp:
400 g.kæmpe støv­bold (marksvampe kan bruges i stedet for)
 lidtsmør
2 dl.piskefløde
1 hånd­fuld blandede krydderurter evt. kine­sisk purløg/sar
 
 Rodfrugter:
200 g.små gulerød­der
200 g.gule beder
200 g.persille­rødder
1 groft­skåret løg
2 fedhvidløg skåret i skiver
2 citroner saft og skal herfra
1 spsk.honning
 lidtvand
1 hånd­fuld blandet krydder­urter
 evt. mark­dyrket karse mynte basilikum
 
 Kartofler:
500 g.ægge­blomme­kartofler
 lidtsmør
 
 Gulerodssalat:
500 g.blandede gule­rødder (gule
 røde hvide alm.)
2 spsk.æble­eddike
2 spsk.oliven­olie
2 kvisteafri­kansk sar eller mynte
100 g.små fine søde blom­mer
 
Opskrift:
Start med rodfrugterne. Skræl alle rod­frugterne og del dem eventuelt i grove stykker. Kom dem i et ildfast fad og krydr med salt og peber.

Kom løg, hvidløg, citronskal og saft ved sammen med honning. Bland godt og sæt i en forvarmet ovn ved 160 grader og dæk med stanniol. Bag, indtil de er møre - cirka 25 minutter.

Kartofler: vask æggeblomme-kartofler­ne godt og kom dem derefter i en gryde med rigeligt vand og salt. Kog dem møre og fjern dem derefter fra varmen.

Ved servering sigtes vandet fra, og de vendes i smør.

Gulerodssalat:
vask og skræl gulerød­derne. Skær dem i tynde skiver og kom dem i en skål. Krydr med salt og peber.

Kom derefter æbleeddike og olivenolie ved. Bland godt sammen og tilsæt så de hakkede krydderurter. Lad salaten trække 10 minutter. Halver de små blom­mer og kom så disse ved.





karakterer:
Opskriften er vist 18242 gange,
og udskrevet 212 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu