Porretærte 03

Porretærte 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrøntsagsTærte

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Christina

Indsendt :      Red :
Porretærte 03, billede 4 Porretærte 03, billede 1 Porretærte 03, billede 2 Porretærte 03, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
75 g.margarine
200 g.hvedemel
0.5 tsk.salt
1 æg
1-2 spsk.vand
 
 Fyld:
400 g. porrer
 Vand
 salt
1 bægercremefraiche 18%
3 æg
1 tsk.salt
 Peber
2-3 spsk.mozzarellaost
 lidtMuskatnød, friskrevet
 
 evt.pinjekerner
 
Opskrift:
Dej:
Margarinen smuldres i melet, salt + æg + vand tilsættes og dejen æltes sammen. Den hviler i køleskabet ca. ½ time.

Fyld:
Porrerne skæres i tynde skiver og koges i letsaltet vand i 5 min. Creme fraiche, æg, salt, peber, revet muskatnød og ost piskes sammen.

Dejen udrulles og en tærteform beklædes hermed. Bunden forbages i 10 min ved 200 grader C. alm. ovn. Porrerne fordeles på bunden og creme fraiche-blandingen hældes over. Bages ca 30 min. Ved 200 grader C. alm. ovn.

Tips:

Ost efter valg, Andre grøntsager kan bruges og ofte 400g, Pinjekerner er godt strøet oven på





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Porretærte

karakterer:
Opskriften er vist 50774 gange,
og udskrevet 1685 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-05-03 18:49:46
Hvor stort bæger fraiche anvendes: 500 gr eller 250 gr

  -   2013-09-19 15:09:16
virkelig lækker :-)

  -   2012-08-15 18:11:13
Den smager utrolig godt både varm og kold. Jeg undlader dog muskatnød og pinjekerner. Istedet kommer jeg lidt skinketern i.

  -   2007-07-08 11:52:26
Jeg glæder mig til at smage den. Den lyder ret lækker