Bondens æblekage

Bondens æblekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
175 g.smør
250 g.hvedemel
0.5 tsk.køkkensalt
100 g.sukker
1 æg
2 spsk.piskefløde
 
 Fyld:
1000 g.æble
75 g.sukker
75 g.rosiner
25 g.mandler
 
 Remonce:
75 g.smør
75 g.sukker
25 g.mandler
 
Opskrift:
Smørret smuldres i melet, salt, sukker, æg og fløde kommes i, og det hele æltes sammen. Dejen hviler koldt i min. 1 time, før den rulles ud i 3 mm's tykkelse, og skæres ud i to runde kager på størrelse med en springform. Den ene kage anvendes som låg og den anden lægges i bunden af springformen. Springformens side beklædes med resten af dejen.

Fyld:
Æblerne skrælles og skæres i tynde skiver, hvorefter de lægges i springformen og drysses med sukker, rosiner og hakkede mandler. Dejlåget lægges over æblerne og presses til kanten.

Remonce:
Smør, sukker og hakkede mandler, røres hvidt. Remoncen fordeles på låget, der prikkes med en gaffel hist og her.

Kagen bages midt i ovnen ved 180°C i ca. en time og serveres lun med kold flødeskum til.





karakterer:
Opskriften er vist 12802 gange,
og udskrevet 204 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu