Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Kagemand / kagekone (vandbakkelse)

Antal:
Pers. 6 Pers.
Ret : Kager

Hovedingrediens : Mel

HvedemelIndsendt :


Kagemand / kagekone (vandbakkelse), billede 4 Kagemand / kagekone (vandbakkelse), billede 1 Kagemand / kagekone (vandbakkelse), billede 2 Kagemand / kagekone (vandbakkelse), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Vandbakkelsesdej:
3 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
130 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
  Hertil slik og glasur til pynt samt lakridssnørebånd til hår 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram


Opskrift:

Vand, margarine og salt koges op. Herefter tilsættes melet af en omgang under kraftig omrøring; det må gerne riste lidt, og skal have en konsistens som blød marcipan, hvorefter det hele tages af varmen og køles let af.

Nu piskes æggene i et efter et, hvor der piskes i et minuts tid efter hvert. Det hele skal blive en tyk cremet masse.

Massen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud på en plade som en kagemand/kone i et ½ cm tyndt lag.

Dejen bages i ca. 20 - 30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn (forvarmet ovn), og tages ud når kagemanden er gyldenbrun.

Vær opmærksom på at en for tidlig udtaget vandbakkelse falder sammen så man kan lave nogle testboller ved siden af så selve kagemanden først kommer ud til rette tid.

Den afkølede kagemand pyntes med glasur og slik hvorefter den serveres.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (184 stemmer)

Opskriften er vist 810485 gange,
og udskrevet 13293 gange.


Energi:
KJ total 7742 (1843 kcal)
KJ pr. Pers. 1290 (307 kcal)
Vægt ialt 860 gram
Vægt pr. Pers. 143 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 900 KJ (214 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 15.6 gram
Kulhydrat 13.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Kagemand / kagekone (vandbakkelse)

Lotte   -  2017-06-23 08:46:12
Elsker denne her. Man skal nusse om dejen, koge vand og smør op og piske godt. Husk at lade det køle noget af før æggene kommer i, der er elpisker godt. Jeg dekorere med chokolade smeltet og blandet med lidt smør og så slik. Virkelig godt 👍

Susanne  -  2017-05-07 14:44:50
Jeg bruger altid denneopskrift når der er fødselsdag her i huset. En sikker vinder hos både store og små...

Nete  -  2017-04-23 11:36:26
Dette er min "go to" opskrift hver gang der er fødselsdag her hjemme. Jeg laver altid dobbelt eller større portion. Den er helt fantastisk men man SKAL HUSKE AT KOGE VAND OG MARGARINE/smør op i ca 2 min derefter tage ALT mel i på en gang og piske det på svag styrke til det er godt samlet i en tyk dej. Derefter tag det af varmen og pisk lidt videre. Ca 1 min før du tilsætter æggene også en af gangen. Ikke snyd eller vlr fir hurtige med at lave snarveje. Tips til glasur: brug æggehvide og lidt blødt smør. Mums mums mums. Vi elsker denne kage.

Marianne  -  2016-04-16 09:23:21
jeg synes det er en suveræn opskrift, putter dog 1 æg mindre i til dobbelt portion, og har brugt opskriften de sidste 3 år til min datters fødselsdag, og jeg kan ikke forstå at folk synes det er en elendig opskrift :-)

Regitse  -  2016-01-21 11:13:04
Super resultat, nem opskrift og lige til. Vores æg er store så valgte kun at tage tre stk, piskede dem sammen inden og tilsatte lidt ad gangen

Erik  -  2016-01-17 11:01:15
Ved alm større æg M/L er der for mange æg i den e opskrift! Nøjes med 3 æg til 150g mel fremfor 4. Men vigtigst af alt, kom æggene i et ad gangen op stod når dejen er blank og lind - ikke stiv som bolledej og ikke tynd som pandekagedej.

Kim  -  2015-09-18 19:22:43
Rækker kagen kun til 6 personer eller hvad ? Sys normalt en bradepande som kogekone rækker til en del mere er lidt forvirret ang om man skal lave 1 el 2 ? 😁😄

Jette  -  2014-04-17 09:29:57
Den bliver mere cremet med mælk. Jeg laver og bager den dagen før. pakkes ind i plastikpose. Pynter den lige før den skal serveres.

RD  -  2012-05-12 18:56:01
Bliver MEGET bedre med smør.

  -  2012-03-09 15:52:07
den bedste og letteste opskrift.. en opskrift man kun kan elske

Mia  -  2011-12-14 22:35:55
Jeg har frosset den ned og skal bruge den i morgen tidlig,Skal den tø op inden man bager den el. skal den frossen ind i ovnen?

  -  2011-12-14 22:34:12
Når man har frosset den ned, skal den tø op inden man bager den el. skal den ind frossen?

janus  -  2011-11-05 19:46:10
vi glæder os totalt meget til at lave den... vi skal gi den ten der hedder mick. håber han elsker den!

Inger  -  2011-10-10 17:03:45
Det gode ved denne er at man kan lave den diabetiker-venlig :-)

Helena   -  2011-09-09 15:43:02
det er en god ide at sigte melet før man kommer det i, så kommer der ikke klumper :)

GitteBaloo  -  2011-08-19 13:22:40
Kan man godt gemme dejen i køleskabet til næste dag og da sætte den i ovnen?

Anna  -  2011-07-28 00:23:35
Rækker opskriften til mere end 6 personer? :)

Martin  -  2011-01-30 10:23:09
Man kan godt lave den dagen før. Når man har sprøjtet den ud på bagepladen fryser man den bare og bager kagemanden den dag man skal bruge den.

  -  2011-01-14 22:20:28
Kan den laves dagen før????

Heidi  -  2010-11-26 13:24:19
Rigtig fin kagemand! Brugte smør i stedet for margarine, det blev den rigtig cremet af!

Amby  -  2010-11-22 14:09:01
FANTASTISK !! Let at lave og smager super godt :)

Anni  -  2010-10-21 17:37:54
Jeg tester nu om den kan laves før, skal nemlig have den med på arbejde så gider ikke stå op kl 04.00 for at lave den..

Tine  -  2010-04-13 08:01:53
Det er et kæmpe hit til børnefødselsdage og har været i mange år.

Tina  -  2010-03-31 12:45:45
kan den laves dagen i forvejen uden at blive tør??

Alberte  -  2010-03-21 13:17:54
Den her opskrift er rigtig god og jeg vil bruge den hvis jeg skal lave en vandbakkelses kagemand en anden gang.

Annika 13 år  -  2010-03-08 13:10:40
den er virkelig lækker jeg brugte den som en overaskelse til min mor den blev virkelig go´. :)

Maria  -  2010-01-24 23:08:45
Kan man bruge smør i stedet for margarine?

charlotte  -  2009-12-18 17:21:00
hejsa kan man lave den dagen i forvejen??eller bliver den så kedelig??

Mor til 3  -  2008-03-27 08:45:38
Super God opskrift.Min mand og mine børn er vilde med den:)

kagekonen  -  2008-03-21 10:24:09
- udskift gerne vand med mælk, så bliver kagen mere luftig og ikke så tung (:

MB  -  2008-03-14 10:35:56
Rigtig go og nem at lave. første gang jeg prøver at bage vendbakkelser og det gik strygende :-)

camilla  -  2007-02-03 14:04:50
denne her opskrift, bruger jeg hver gang jeg skal lave vandbakkelser....den er super....børnene elsker den....