Spätzel

Spätzel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Oprindelsesland : Tyskland

TysklandIndsendt :     

Ingredienser:
100 g.usaltet smør
2 spsk.Olivenolie
4 store løg skåret i tynde skiver
100 g.revet gruer eller emmentalerost
 
3 halverede citroner som tilbehør
 
 Spätzledej:
375 g.hvedemel
0.5 tsk.salt
4 æg
 
Opskrift:
Varm halvdelen af smørret og olien op i en sauterpande, tilsæt løg og sauter blidt i 45 minutter til de er gyldenbrune og meget bløde.

Til dejen sigtes mel og salt ned i en stor røreskål. Lav en fordybning i midten og slå æggene ud heri. Tilsæt 2 spsk. Vand og bland dejen lidt efter lidt til en blød pasta. Rør godt til den er glat. Tilsæt tilpas med vand til at dejen netop lige falder af skeen (jo tyndere dej jo finere bliver ”klumperne”).

Når spätzlen skal koges bringes en stor gryde saltet vand i kog. Hæld dejen i skålen til spätzlemaskinen eller kartoffelrivejernet. Pres dejen ned i det simrende vand. Hvis der bruges en bollesprøjte, skæres korte stykker af med en våd kniv. Kog dem af flere omgange. Kog spätzlen 2-3 minutter afhængig af tykkelsen. Tag dem op med en hulske og sænk dem ned i en skål med koldt vand.

Når al dejen er kogt smeltes resten af smørret i en gryde. Tilsæt den afdryppede spätzle og rør så de bliver varmet godt igennem.

Vend dem med løg og ost og server straks eller sæt dem under en varm grill. Server med halve citroner til at dryppe over.





karakterer:
Opskriften er vist 21481 gange,
og udskrevet 240 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-03-11 11:23:30
husk trykstreg på E i sauter

  -   2010-03-24 13:59:30
Super dejligt med denne opskrift, jeg har ikke kunne finde andre steder.