Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Forloren Hare 03

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød

Andet blandet kødIndsendt af : Køkkenskriveren

Indsendt :

Forloren Hare 03, billede 4 Forloren Hare 03, billede 1 Forloren Hare 03, billede 2 Forloren Hare 03, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hk. kalv og flæsk
100 g.bacon i tern
6 spsk.rasp
0.5 hk. alm. løg
1 dl.mælk
1 æg
 salt
 peber
 
1 pk.bacon i sk.
 
 Sauce:
2.5 dl.vand
1 oksebouillon terning
2.5 dl.piskefløde
 ribsgele
1 spsk.hvedemel
 kulør
 


Opskrift:

Farsen røres som til frikadeller.

2 stk. bagepapir på ca. 40 cm, bredes ud på bordet. 4-5 stk bacon bredes ud på bagepapiret med ca. 5 cm mellemrum,herpå lægges halvdelen af farsen i en "pølse", baconstrimlerne krydses over farsen og "haren" rulles stramt ind i bagepapiret. Enderne bukkes opad og lægges i et ildfast fad. Det samme gøres med den anden halvdel af farsen.

Bages v. 180 grader C alm. ovn 40-45 min. Lad dem stå og trække 5-10 min. inden saften der ligger i bagepapiret hældes forsigtigt i en skål. Tag en "hare" ad gangen ud af bagepapiret og brun på en pande uden fedtstof.Tag "harerne" af panden.

Sauce 1:
Kog panden af med lidt vand.Kom bouillonen og kødsaften i samt fløde rørt med hvedemel, ribsgele og lidt kulør. Lad simre et par min. Si saucen.

ELLER sauce 2:
Udskift ribsgelen med 1-2 tsk. Blå Castello samt 1-2 tsk. tyttebærsyltetøj. Ellers samme fremgangsmåde.

Der bliver ca. 2 1/2 dl. kraftig og velsmagende sauce.

Serveres med kogte kartofler, tyttebærsyltetøj og evt. waldorfsalat



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (8 stemmer)

Opskriften er vist 23379 gange,
og udskrevet 748 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Mundilfare  -  2010-10-08 08:16:11
En lidt anderledes opskrift, men rigtig lækker. Bare et spørgsmål: Hvorfor skal haren deles i to?

Britt  -  2008-03-20 11:08:53
Rigtig god. Smart at rulle farsen i bagepapir, det bliver pæne stykker at skære bagefter, og det er nemt at hælde saften fra. Har lavet sauce 1, og den smager skønt.