Mandelecken (Mandelhjørner / snitter)

Mandelecken (Mandelhjørner / snitter), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Oprindelsesland : Tyskland

TysklandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
375 g.Honning
250 g.Sukker
125 g.Smør eller Margarine
750 g.hvedemel
250 g.Flækkede Mandler
1 smuleSalt
1 Tsk. Stødt Kanel
0.5 Tsk.Kardemomme
5 g.Hjortetaksalt
2 Æg
2 dl.Rom
5 g.Potaske
2 Pakker (80-100 g) mørk Køkkenglassur (Er bare hvad vi i Danmark kalder chokolade glassur) laves af Flormelis og kakao
 hvedemel til at sprede ud på bordet under udrulningen
 Pergament- elle Bagepapir
 Træbræt (skærebræt)
 
Opskrift:
Honning, Sukker og Fedtstof varmes op under svag varme til sukkeret har opløst sig. Derefter lades honningmassen stå til afkøling.

Melet, 100 g Mandler og krydderierne hældes i en stor bowle og den nedkølede Honningmasse tilsættes. Slutteligt tilsættes æggene og Rommen, i hvilket potasken er opløst. Alle de resterende ingredienser tilsættes og det hele blendes i køkkenmaskinen eller med håndmixeren. Stil det hele i køleskabet i mindst 24 timer og lad det få ro.

Rul den godt nedkølede dej ud på et med mel overhældt bræt, i et ca. 3 cm. Tykt lag. Med Pergament eller bagepapir ruller du nu dejen sammen til en rulle. Herunder tilsætter du de sidste 150 g mandler så disse findes på ydersiden af rullen. Kagen bages i en ovn der er foropvarmet til 175° i ca. 20 Minuter backen.

Tag derefter rullen ud af ovnen og skær den i ca. 4 cm. Tykke skiver.

Overtræk kagen(rullen) med chokoladeglassur og drys nogle mandelflager på. Kagen kan holde sig længe i køleskabet i en tætsluttende beholder.





karakterer:
Opskriften er vist 9578 gange,
og udskrevet 170 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu