Sommer-rababer-marengskage

Sommer-rababer-marengskage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Johannes Berggreen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Rabarberkompot:
500 g.rabarber
 vanille
 sukker hvis den er for sur
 
 Dej:
125 g.smør
100 g.mandler
175 g.sukker
1 æg
1 æggeblomme
175 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
 
 Marengs:
2 æggehvider
100 g.flormelis
 
Opskrift:
Smelt smørret og sæt det til side. Hak mandlerne. Pisk æg, æggeblommer og sukker lyst og skummende. Tilsæt forsigtigt smørret. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i dejen. Derefter vendes mandlerne i.

Dejen hældes i et smurt fad. Kompotten fordeles over. Æggehviderne piskes stive og flormelis tilsættes. Pisk til det er sej masse. Fordel marengsen over kagen. Bages på nederste rille i 40-45 minutter ved 170 grader

Tips:

Når jeg bager den er den aldrig blevet helt gennembagt efter den angivne tid. Derfor er jeg begyndt at bage mandelbunden først i ca. 20 min, og derefter putte kompotten over. Derefter giver jeg den ca. 1 1/2 til 2 timer, men prøv jer frem.





karakterer:
Opskriften er vist 8740 gange,
og udskrevet 226 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu