Grovbirkes

Grovbirkes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Gryn / Korn - 5-kornsblanding

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
5 dl.vand
100 g.5-kornsblanding (ca. 1½ dl)
 
50 g.gær
1.5 dl.skummetmælk
1 tsk.groft salt
1 spsk.sukker
100 g.Cheasy Hytteost 1.5%
400 g.hvedemel (ca. 7 dl)
 
 Pensling:
 Skummetmælk
 
Opskrift:
Bring vandet i kog og tilsæt 5-kornsblandingen. Lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld til afdrypning i en sigte.

Rør gæren ud i mælken og tilsæt 5-kornsblandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt sammen. Rul dejen ud til en firkant (ca. 20 x 60 cm). Fold dejen sammen 2 gange fra den lange side, så der bliver 3 lag. Skær den ud i 10 "birkes". Læg dem - med sammenføjningen nedad - på en plade med bagepapir. Lad de 10 "birkes" hæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med mælk og bag dem midt i ovnen, til de er gyldne. Lad de 10 "grovbirkes" afkøle på en bagerist.





karakterer:
Opskriften er vist 16359 gange,
og udskrevet 409 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-08-02 11:22:10
Smager fint men har intet med grov tebirkes at gøre

  -   2009-04-24 14:16:00
Disse Grovbirkes er alt det jeg søger, fedtfattige, grove, smager rigtig godt og dejen er nem at arbejde med. Karakter 10