Krydret æble moussaka med nøddefars

Krydret æble moussaka med nøddefars, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Moussaka

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500-550 g.aubergine
 salt
 olivenolie
 rasp
 smør
 
 Nøddefars:
3 dl.hakkede nødder (f.eks cashewnødder)
3 madæbler
1 løg
1 fedhvidløg
1.5 dl.fløde
1 citron saft heraf
0.5 tsk.Muskatnød, stødt
0.5 tsk.oregano
0.5 tsk.kanel
0.5 tsk.koriander
 
Opskrift:
Skyl auberginerne og befri dem for stilk og blade. Skær dem i ½ cm tykke skiver på langs. Læg skiverne i et fad, drys dem med salt og læg dem i pres med et fad over. (Det fjerner den bitre smag). Skyl æblerne. Befri dem for stilk og kernehus. Riv æblerne groft. Pil løget. Finhak det. Bland de hakkede nødder med æblestykker og løgstykker. Rør fløde og krydderier i. Drys med lidt salt. Dup aubergineskiverne tørre (brug køkkenrulle) og gnid dem med olie på begge sider. Steg aubergineskiverne gyldne på begge sider i olien. Læg dem på et stykke køkkenrulle efterhånden som de er færdige. Sæt ovnen på 180 grader. Smør et ovnfast fad med smør. Drys med rasp. Beklæd det med aubergineskiver. Fordel æblenøddefarsen over. Dæk med de sidste aubergineskiver. Drys med rasp og kom smørklatter øverst. Sæt fadet i ovnen i 1 time.





karakterer:
Opskriften er vist 10516 gange,
og udskrevet 229 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-12-09 16:44:31
God nok men også en anelse mærkelig. Smager måske lidt af dessert pga. krydderierne. Det er ikke en ret vi vil prøve igen.