Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
Blommelikør - Blomme likør

Antal: 1 Portioner

Ret : Kolde drikke

Hovedingrediens : Frugt

BlommerOprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt :

Ingredienser:
1000 g.store aromatiske udstenede blommer
5 dl.vinsprit
2.5 dl.arrak
1000 g.sukker
5 dl.vand
 evt.1 stang vanille
 


Opskrift:

Store, modne, saftige, aromatiske blommer skoldes, flås, flækkes og udstenes og lægges i rene henkogningsglas. Stenene knuses, og kernerne lægges rundt i blommekødet sammen med den fint stødte eller hakkede vanille. Så blandes vinsprit og arrak og fordeles over blommekødet. Henkogningsglassene lukkes med låg, gummiringe og klemmer og stilles væk ca. en måned eller to.

Så koges en sukkersirup af sukker og vand, den afsvales helt inden saftspritten sies fra blommekødet gennem et klæde og blandes med sukkerlagen. Hældes på rene flasker som tilproppes og lakeres.


Blommekvaset røres med 500 g. sukker, til det er opløst, så kommes det i glas eller krukke som bindes meget lufttæt, pergament, vandskyende vat og igen pergament. Det bruges til sammenlægning af fine kager eller konfektlavning. Mellem to lag marcipan skåret ud i firkanter, trukket over med chokolade – kaukasussnitter.Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (53 stemmer)

Opskriften er vist 22540 gange,
og udskrevet 247 gange.
Kommentar fra:


Kommentar:(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Blommelikør - Blomme likør

  -  2011-07-22 13:42:35
Hvis vinspit og finsprit er det samme, så må man gætte sig til styrken. Likøren skal formentlig være en hedvin, dvs at alkoholprocenten ikke overstiger 22 i det færdige produkt Vibeke

David  -  2009-09-01 12:05:31
Ja jeg vil nu også gerne prøve den opskrift, og ja Arrak kan man bestille i den lokale vin handel. Men hvad er "Vinsprit" ? det kan jeg ikke finde ud af er der her nogen der kan hjælpe med hvad de har brugt. Man kan jo fristes til at tro at det er Finsprit hvis det så er næste spørgsmål hvad styrke skal man så bruge ? det kan jo fås i mange styrker fra ca 40% til 98%.

Per  -  2007-08-12 09:43:34
Hvor købes arrak? kan den evt udelades og bruge vinsprit i stedet?

  -  2007-08-12 09:42:50
Arrak er en art brændevin fremstillet ved gæring og destillation af en blanding af ris og palmesaft (særligt fra kokospalmens blomsterstand). Fremstilles med forskelligt indhold af alkohol; den som kom til Europa, indholdt ca. 50%. Det er en farveløs eller svagt gullig væske der især importeres fra Indien.