Porretærte med bacon

Porretærte med bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : lene jørgensen

Indsendt :      Red :
Porretærte med bacon, billede 4 Porretærte med bacon, billede 1 Porretærte med bacon, billede 2 Porretærte med bacon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

125 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
600 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
150 gram Bacon i tern
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Oregano, tørret
Timian, tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Gør porrerne rene og skær dem i tynde skiver. Steg bacon og porreringene på en pande.

Pisk æggene med kryderier og fløden.

Bland mel, margarine og fløden til en dej. Fordel dejen i et tærtefad ca. 27 cm i diameter og beklæd siderne med staniol. Prik bunden med en gaffel. Bunden bages i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn ca. 5 minutter. Fjern derefter staniolen.

Kom porre/bacon fyldet på tærtedejen og hæld derefter æggestanden hen over.

Bages færdig i ovn på 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter til den er gyldenbrun.





karakterer:
Opskriften er vist 456500 gange,
og udskrevet 9260 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (79 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13631 (3245 kcal)
KJ pr. Pers. 3407 (811 kcal)
Vægt ialt 1495 gram
Vægt pr. Pers. 373 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 911 KJ (217 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 17.2 gram
Kulhydrat 11.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-06-23 11:35:33
Super lækker tærte. Lavede den med smør og en halv gang mere dej og med ost på toppen. 😜😜

  -   2016-12-09 17:52:22
Det er meningen at man hakker margarinen ud i melet og samler dejen ved at tilsætte fløden. Nemt gjort i en foodprocessor.

  -   2016-09-11 14:17:37
Har lige bagt tærten.....startede med varmluft på 170g i 10 min. Derefter lagde jeg staniol over, så den ikke blev for mørk. Færdigbagte på yderligere 10 min. Den blev helt perfekt

  -   2016-01-12 13:51:12
Super tærte i en snæver vending 😄

  -   2015-03-12 18:49:32
Den er bare vild lækker men jeg synes der er meget fedt i så jeg spiser den altid til morgenmad😀

  -   2012-03-25 16:53:35
Kan der bruges smør istedet for Magarine til dejen?

  -   2011-11-04 16:51:27
genial opskrift! den smager så dejligt!

  -   2011-06-09 17:44:08
Jeg er igang med tærte-dejen. Der står der skal margarine i og blandes med melet og fløden. Men skal margarinen ikke være smeltet? Påforhånd tak :)

  -   2011-01-28 09:59:32
Det er bare en god tærte. Da jeg gerne vil have den lidt fedtfattig brugte jeg Cremefine til madlavning i stedet for piskefløde. Herlig ret.

  -   2010-11-24 12:28:28
blander tit fyldet i æggemassen,så bliver det godt fordelt! ellers en meget lækker tærte.. anette

  -   2010-07-11 18:56:14
Til Franciska. Ja, du kan godt fryse en tærte. Jeg bager minitærter, som jeg fryser ned. Det er nem afvekslende skolemadpakke.

  -   2010-04-17 17:29:07
Kan den nedfryses?

  -   2009-10-12 19:19:26
jeg har brugt lidt creamfraise istedet for fløde.

  -   2009-06-05 13:25:52
Piskefløden til bunden kan udelades da dejen hænger ok sammen uden.

  -   2008-06-28 23:24:29
Jeg er helt vild med den tærte. Jeg putter bare hytteost i, i stedet for fløde.

  -   2008-04-14 20:01:38
ufff en smag den har... det er det rene guf