Bosnisk Bønnesuppe

Bosnisk Bønnesuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Bælgplanter - Bønner

Oprindelsesland : Bosnien Hercegovina

Bosnien HercegovinaKilde : Maja Butkovic

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.tørrede hvide bønner
 Vegeta (Bosnisk Krydderi)
 salt
 peber
 Evt.kraftben eller bouillonterning (foretrækker selv kraftben)
 Vand
 
2-3 gulerødder
1 Peberfrugt
1 ds.flåede tomater
1-2 kartofler i terninger
2 hakkede løg
 Olie
2-3 skeerAjvar (kan købes ved etniske grønthandlere)
 
 Kan jævner med hvedemel - hvis man ønsker en tyk suppe
 
Opskrift:
Lad bønnerne stå i blød natten over. Giv dem derefter et opkog og kasser vandet.

Lad dem igen koge op sammen med gulerødder i skiver, peberfrugten i tern, kartoflerne og de flåede hakkede tomater. Krydres med Vegeta, salt og peber. Kom også kraftbenet/bouillonterningen ved. Lade det syde og boble indtil bønnerne er godt møre. Det tager gerne 1 time til 1½.

Steg derefter løgene i olie - tag dem fra panden og over i gryden. Kom til sidst Ajvar i og rør rundt.

Jævnes til sidst med meljævning hvis det ønskes.

Tips:

Denne suppe er bedst når man giver sig god tid - og den får lov til at passe sig selv. Lad den gerne stå og hvile en ½ times tid inden den serveres med groft brød. Uhm. En ret jeg har lært at lave af min mand. Han er nu stadig bedst til at lave den. En rigtig efterår / vintersuppe.





karakterer:
Opskriften er vist 27395 gange,
og udskrevet 379 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-06-18 07:45:41
Mangler oplysning om hvor mange Liter vand der skal bruges