Amerikansk bananbrød

Amerikansk bananbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt af : Hanne

Indsendt :      Red :
Amerikansk bananbrød, billede 4 Amerikansk bananbrød, billede 1 Amerikansk bananbrød, billede 2 Amerikansk bananbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
0.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
350 gram Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Rør olie, sukker og æg sammen. Blend eller mos bananerne og rør mosen i æggeblandingen. Bland de tørre ingredienser sammen og rør dem i bananblandingen samtidig med mælken.

Hæld dejen i et lille ovnfast fad beklædt med bagepapir.

Bag bananbrødet midt i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i 1 time.

Tips:

Jeg overtrækker bananbrødet med chokolade - så er det ligesom en banankage - men den feder mindre.





karakterer:
Opskriften er vist 377620 gange,
og udskrevet 5259 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (161 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11665 (2777 kcal)
KJ pr. Pers. 1458 (347 kcal)
Vægt ialt 1101 gram
Vægt pr. Pers. 137 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1059 KJ (252 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 5.9 gram
Kulhydrat 45.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-08-26 16:27:46
Rigtig lækker og mine unger elsker det.

  -   2020-04-12 13:58:13
Kan man godt bage den uden natron?

  -   2020-02-01 22:49:44
Fin opskrift og smagte godt. Den næste gang leg bagte det, brugte jeg smør i stedet for olie, og for halvdelen af sukker, brugte jeg brun farin. Synes selv, at det giver en bedre sødme til brødet.

  -   2017-03-04 13:04:44
Det smargte meget af salt

  -   2015-12-08 13:57:18
Rigtig god opskrift kan da kun anbefales

  -   2015-07-26 14:16:58
Mums, prøvede at lave dem.

  -   2015-06-15 00:11:26
Det er en dejlig nem opskrift. Da jeg tit har en banan liggende i tasken i et par dage (mmm den skønne duft af en sundt frokost... glemt) tænkte jeg at det måtte være nok, så jeg brugte denne opskrift, men tilføjede dog nogle valnødder, og den er blevet et stort hit! Den kommer i bagebogen!

  -   2014-09-05 10:25:57
Jeg elsker Kardemomme og kommer en tsk i, det er super lækkert, og dufter vidunderligt. Reducerer sukkeret og bruger en Banan ekstra.

  -   2013-10-04 14:35:00
Jeg bor selv i New York, og herovre tilsætter vi selv brødet lidt kokosmel! Dét er lækkert!

  -   2013-02-22 12:09:32
Det er en lækkerbiksen hjemme hos os, som vi efterhånden har lavet MANGE gange. Jeg har reduceret sukkerindholdet til 50 g rørsukker, og bruger gerne omkring 5 bananer pr. brød. Endvidere kan det anbefales med rosiner, som en variation. Rigtig god fornøjelse - det er MEGET let at lave - og velbekomme

  -   2012-12-03 16:18:47
Jeg bager den i muffinsforme - forkorter bare bagetiden - de bliver altid super fine :) Tilsætter tit lidt hakket mørk chokolade og/eller nødder.

  -   2012-10-20 14:00:11
Super lækkert og super nemt brød/kage med få kalorier Tilsæt evt. hele hasselnødder og valnødder - det giver den i forvejen lækre, lækre kage bid

  -   2012-03-21 14:38:05
Den prøver jeg lyder super god og nem (:

  -   2012-02-20 16:23:43
Fuldstændig som i Grand Canyon!

  -   2011-06-15 10:20:06
Fantastisk lækkert brød, dejligt når man har et par overmodne bananer tilovers. Jeg bruger en ekstra eller to bananer og istedet 200gr. alm. sukker bruger jeg 100gr. rørsukker.

  -   2011-05-24 10:46:37
Rigtig god og nem opskrift. Ikke meget "brød" over den, men jeg klager ikke!

  -   2011-05-12 09:11:58
Tusind tak for en fantastisk opskrift! Brødt blev bare helt perfekt. En af de bedste opskrifter jeg har prøvet længe. Jeg brugte 200 g banan og 200 g squash,vildt lækkert!

  -   2010-12-29 19:39:14
Jeg har efterhånden lavet denne opskrift en del gange - og desuden brugt den i min undervisning som hjemkundskabslærer. Den kan absolut anbefales. Dette er et traditionelt Amerikansk bananbrød, som jeg kender den fra mine rejser til udlandet.

  -   2010-09-08 19:07:01
Har brugt hele sommeren i USA, og vi fik banana bread, rigtig tit. :D Denne her opskrift er lige så god, og vækker dejlige minder.

  -   2010-07-23 13:43:51
Super kage/brød alle i familien er vilde med den, jeg puttede dog kun halvdelen af sukkeret i, men tilsatte tilgengæld lidt mørkchokolade og hakkede hasselnøder.

  -   2009-10-20 11:05:40
Vi bagte kagen i en 1.75 l. sandkageform

  -   2008-10-20 13:12:08
Den er rigtig god. Dejlig frisk i smagen og blød. Mine testpersoner tog godt imod den og synes at den var rigtig god. Men de og jeg mener at det er mere en kage end et brød.

  -   2008-08-21 15:28:24
Kan også bages i en rund form med "skorsten" og bliver en fin kage istedet - tilsæt lidt mørk chokolade i dejen.

  -   2008-08-21 15:25:36
Super bananbrød! Jeg er diabetiker og erstattede 3/4 af sukkeret med sødemiddel, erstattede ½ af hvedemelet med fuldkornshvidhvedemel og tilsatte lidt hakket chokolade med høj kakaoprocent - på de måde blev den lidt sundere og den hævede fint og blev RIGTIG god.

  -   2008-02-24 15:35:11
Den er bare super lækker

  -   2007-09-22 12:27:31
Super lækkert! Bringer minder frem fra Canada..!

  -   2007-09-09 07:03:01
Tilsæt evt. hele hasselnødder og valnødder - det giver den i forvejen lækre, lækre kage bid.

  -   2007-04-23 16:35:12
Hele familien var enige om, at dette brød er blevet yndlingsbrødet

  -   2007-04-11 21:29:54
Jeg lavede den med en gruppe børn i børn i børnehaven, de kunne være med til det hele. Reducerede sukkeret og vi spiste den som kage. Kun få børn kunne ikke li`den.

  -   2005-01-01 01:01:01
Super lækkert og super nemt brød/kage med få kalorier

  -   2005-01-01 01:01:01
den er bare rigtig god, jeg lavede den sammen med min datter, den er nem og hurtig at lave vi bruger den som kage da den faktisk er for lækker som brød... men pas på.. man bliver nemt forfalden til denne opskrift ;o)