Oksemørbrad med estragon og spegeskinke

Oksemørbrad med estragon og spegeskinke, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Oksemørbrad:
1 stykke afpudset oksemørbrad (ca. 1 kg)
 friskkværnet peber
10 friske estragonkviste
75 g.spegeskinke i tynde skiver fx parmaskinke
 
 Lune grønsager:
25 g.smør
450 g.broccoli i små buketter og stokken i tynde skiver
450 g.forårsløg i 5 cm skrå stykker
1 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
 Flødebearnaise:
5 dl.Karoline's Bearnaisesauce
1 tsk.hvidvinseddike
0.5 tsk.groft salt
1 dl.piskefløde - pisket til flødeskum
 
 Tilbehør:
1500 g.aspargeskartofler
 
Opskrift:
Oksemørbrad:
Drys oksemørbraden med peber. Læg dernæst estragonkviste rundt om oksemørbraden og til sidst spegeskinke. Læg mørbraden på en rist i bradepanden og steg oksemørbraden midt i ovnen. Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 55º. Lad stegen hvile tildækket i ca. ½ time.

Lune grønsager:
Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits broccolien i ca. 2 min. Tilsæt forårsløg, salt og peber. Svits i yderligere ca. 6 min. og smag til.

Flødebearnaise:
Kom bearnaisesaucen i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring og tilsæt eddike og salt. Rør flødeskummet i og smag til.





karakterer:
Opskriften er vist 15832 gange,
og udskrevet 505 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu