Oksemørbrad med sprød vintergrønt og ølsauce

Oksemørbrad med sprød vintergrønt og ølsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
700 g.afpudset oksemørbrad
4 bagekartofler
4 forskellige rodfrugter
2 dl.rødvinssauce
3 dl.piskefløde
2 dl.alm. øl
1 bdt.persille
 
Opskrift:
Øllet reduceres over lav varme. Rodfrugterne skylles og skrælles. Kartoflerne skæres i tynde tændstikagtige strimler, krydres og steges på en pande som små pandekager. Når kartoflerne hænger sammen og er gyldne på begge sider, bages de færdige i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. Kødet brunes af på alle sider og sættes i ovnen i ca. 5 min. I mellemtiden skæres de øvrige grøntsager i uvilkårlige stykker, dog skal de have omtrent samme størrelse.

Kødet tages ud af ovnen og pakkes i stanniol. Rødvinssauce og piskefløde tilsættes den reducerede øl og koger videre. Stegen, som har trukket, skæres nu i fire lige store bøffer, som brunes af og får yderligere 2-3 min i ovnen. Mens kød og kartofler er i ovnen, sauteres grøntsagerne sammen med persille (gem fire flotte duske til pynt) og smag saucen til med salt, peber og evt. lidt sukker. Bøfferne skal endnu engang trække i stanniol i yderligere et par minutter, men denne tid kan bruges til at anrette. Hvis måltidet bliver anrettet på tallerken, og det skal være rigtig festligt, kan man bruge en stavblender til at skumme saucen op med.





karakterer:
Opskriften er vist 20463 gange,
og udskrevet 367 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu