Oksemørbrad med parmaskinke

Oksemørbrad med parmaskinke, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2000 g.afpudset oksemørbrad
2 spsk.havsalt
 peber
300 g.parmaskinke i meget tynde skiver
100 g.smør
 
 Skalottesauce:
200 g.skalotteløg i små tern
1 spsk.hvedemel
150 g.smør
2 dl.sherryvineddike eller balsamicoeddike
8 dl.oksefond (bedst hjemmelavet)
 salt
 peber
 
 Marinerede grønsager:
300 g.sukkerærter
500 g.gulerødder
2 bdt.forårsløg
 
 Marinade:
2 spsk.olivenolie
2 spsk.citronsaft
2 spsk.hakket basilikum
1 tsk.salt
 peber
 
 Tilbehør:
 Nye kartofler
 
Opskrift:
Krydr kødet med salt og peber, pak det ind i parmaskinke, og snør det med kødsnor. Brun kødet på alle sider i 100 g smør på en pande. Læg det på en rist over en bradepande, og stil det i ovnen ved 160ºC. i ca. 25 min. på midterste ovnribbe. Brun løgternene i 50 g smør i en gryde. Drys melet over, og rør rundt. Tilsæt eddiken, og kog op. Tilsæt fonden, og lad saucen småsnurre i ca. 10 min., rør jævnligt i den. Pisk 100 g smør i den. Smag smag til med salt og peber. Skær gulerødderne i skrå skiver, rens forårsløgene, og nip sukkerærterne. Giv grønsagerne et opkog i letsaltet vand 3-4 min. Afdryp og afkøl dem i en sigte. Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og vend grønsagerne heri. Skær kødet i tynde skiver, og server det med sauce, grønsager og kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 29354 gange,
og udskrevet 900 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu