Whiskyflamberet svinemørbrad

Whiskyflamberet svinemørbrad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2 svinemørbrader 300-500 g.
 madagasgar peber (grøn)
2.5 dl.fløde
2.5 dl.creme fraiche
2.5 dl.whisky
 asparges kartofler
1 posegrønne bønner
1 spsk.herbes de provence
2 spsk.smør
 
Opskrift:
Mørbraderne renses for fedt og sener. Madagasgar peber og salt gnides og masseres ind i dem. Bruner dem i pande ved høj varme, til de er flot stegte. Whisky hældes i panden ved max. varme. Fjern derefter panden fra blusset. Whiskyen antændes med lighter og mørbraderne flamberes. Pas på!!! Lad det brænde indtil det slukker selv, ellers bliver sovsen ikke god. Mørbraderne lægges i et fad.

Fløden og cremefraichen (sammenblandet) hældes i panden til den overflødige whisky. Rør rundt og smag til med salt og peber. Sovsen hældes op fadet.

Fadet i ovnen på 100 grader. i 45 min.

Kartofler koges og pilles derefter så serverings tid passer med mørbraden. Smør og krydderi i en gryde. Smid frosne (ikke optøet) bønner i gryden og blancher dem. Fadet ud af ovnen. Skær mørbraderne ud i stykker på ca. 2 cm.

Mørbraderne skal være rosa indvendigt!





karakterer:
Opskriften er vist 23797 gange,
og udskrevet 636 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-11-24 08:52:41
Har tit flamberet med små mængder alkohol, men aldrig med 2,5 dl. Blev lidt overrasket over at flammerne blev omkring 2 meter høje. Et råd til andre - pas på hvs I har emhætte eller lavt til loftet. Ellers en god ret. Erstattede creme fraiche med mælk og boullion og jævnede med maizena.

  -   2010-02-20 23:46:03
Første forsøg med at flambere. Super lækkert. Da børnene skulle spise med tog jeg mindre whiskey (ca. 1,5 dl) og erstattede creme fraichen med bouillon, og jævnede med maizena..Det laver vi snart igen :-)