Vørtbrød

Vørtbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :     

Ingredienser:
75 g.smør
2.5 dl.Porter
2.5 dl.maltøl/Mørk hvidtøl
75 g.gær
1 spsk.salt
1.5 spsk.stødt pomerans
1 spsk.stødt fennikel
480 g.Sigtemel
480 g.Rugmel
 
 Pensling:
 Maltøl/mørk hvidtøl eller porter
 
Opskrift:
Smelt fedtstoffet, Hæld det i en skål og tilsæt porter og maltøl. Rør gæren ud heri. Tilsæt salt, pomerans, fennikel og sigtemel. Ælt rugmel i til dejen er glat. Stil dejen til hævning 1 time. Slå dejen ned og del den i 2 stykker, som formes til runde brød, der lægges på bageplade med bagepapir.

Efterhæves i 30 min. Pensles med maltøl eller porter. Bages ved 200 grader i ca. 45 min. Bank i bunden af brødene, lyder de hule er de færdige. Afkøles på en bagerist.

Tips:

Vörtbrød er et traditionelt svensk julebrød. Oprindelig brugte man øl-urt(=vört) som er et biprodukt ved ølbrygning, som dejvæske i brødet deraf navnet. Øl-urt kan ikke fås i handlen mere, men en blanding af porter og mørk hvidtøl/malt øl skulle give brødet den rette smag.

Ejen kan yderligere tilsættes 1 spsk. stødt anis og/eller 2 dl. rosiner.





karakterer:
Opskriften er vist 11500 gange,
og udskrevet 193 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu