Andebryst med orangesovs

Andebryst med orangesovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Andebryst

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : ellen

Indsendt :      Red :
Andebryst med orangesovs, billede 4 Andebryst med orangesovs, billede 1 Andebryst med orangesovs, billede 2 Andebryst med orangesovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 andebryster
 salt
 peber
 
 Orangesovs:
2 dl.andebouillon
4 gulerødder
8 stilkbladselleri
2-3 dl.presset appelsinsaft
 
 Jævning:
 majsstivelse
 
Opskrift:
Snit fedtlaget på andebrysterne i fine tern helt ned til kødet. Brun det på en varm pande på fedtsiden først til det er gyldent og derefter kort på kødsiden. Krydr med salt og peber og pak hvert stykke ind i alufolie.

Steg dem i ovn ved 200 grader C. alm. ovn i 15 - 20 minutter. Lad dem trække i 15 min inden de skæres i tynde skiver på skrå.

Lav imens sovsen:
Snit gulerødderne i tynde stave og selleri i tynde skiver. Svits dem i det varme andefedt et par minutter.

Kom bouillon og appelsinsaft ved og lad det simre et par minutter. Tilsæt sky fra pakkerne. Sigt saucen og jævn den med majsstivelse og smag til evt med sukker.

Serveres med pommes rissole eller ovnbagte kartofler.

Tips:

let at tilberede. Det meste kan laves i god tid. God gæsteret





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Andebryst à l'orange

karakterer:
Opskriften er vist 117357 gange,
og udskrevet 4474 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (27 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-07-05 13:36:46
Pakkerne er andebryst som er pakket i folien, så kødsaft fra andebryst

  -   2020-02-20 12:07:30
Sky fra pakkerne? Der er ikke nævnt noget om pakker med sky.

  -   2017-02-26 16:00:42
Jeg er i færd med appelsinsovsen-til andebryst som er rimsaltet først og derfor kun steges på panden (kort tid) jeg tænker dog at sovsen skal simre længere med grønsagerne mindst i 10-15 min, for at få smag nok. Afventer godt resultat.

  -   2010-12-18 16:12:17
giver sofie ret, at dødstege kød er desværre en almindelig fejl. Det er i følge mig,meget meget synd. De skal ikke være rå, men rosa....

  -   2010-12-13 15:05:15
Det er jo ikke meningen at andebryster skal gennemsteges... så 30-45 min ved 200 grader, så er de jo dødsstegt. Hold jer til 20 min., så er de fint rødt når de har hvilet bagefter.

  -   2010-08-01 10:01:39
Jeg giver Jacob, som kommenter uder dette, at den skal have ½ time i ovnen, men så er det også rigtig godt sovsen - uhm siger jeg bare

  -   2009-03-29 20:42:56
Tidsangivelsen på stegetid i ovn er alt for lav. Da al mad, incl. hviletid på kødet, var klar, kunne vi konstatere at kødet ikke tilnærmelsesvist var gennemstegt. Beregn mellem 30- 45 minutter i ovnen. Husk at appelsinsovsen kan blive ret syrlig hvis den inddampes for meget.

  -   2005-01-01 01:01:01
let at lave, rigtig velsmagende og ligger ikke tungt