Svensk julekage

Svensk julekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 stk.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.mandler
1 spsk.sukker
200 g.rosiner
200 g.dadler
200 g.figner
400 g.smør/margarine
400 g.sukker
2 spsk.vanillesukker
7 æg
400 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
3 spsk.sherry
 
 Desuden:
50 g.flormelis
 
Opskrift:
Smut og hak mandlerne. Bland dem med sukker. Lad rosinerne trække 5 minutter i kogende vand. Fjern stenene i dadlerne og hak dem fint sammen med fignerne. Lad rosinerne dryppe af i en sigte, dup dem tørre. Rør smør, sukker og æg cremet. Bland mel og bagepulver i. Ryst rosiner, dadler og figner i lidt mel og kom det i dejen sammen med mandler og sherry. Fyld dejen i 3 smurte sandkageforme og bag dem i en varm ovn ved 170° i 1 time og 10 minutter. Lad kagerne afkøle helt på bageristen; pak dem derefter ind i alu-folie.

Tips:

Ved serveringen drysses de med flormelis og skæres i skiver.





karakterer:
Opskriften er vist 14076 gange,
og udskrevet 250 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu