Langtidsstegning af gås

Langtidsstegning af gås, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gås - Gås hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Langtidsstegning af gås, billede 4 Langtidsstegning af gås, billede 1 Langtidsstegning af gås, billede 2 Langtidsstegning af gås, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 gås 6 kg eller mere
 
1 spsk.havsalt
2-3 spsk.tørret oregano
 
3 bagekartofler
3 æbler (belle de boskoop)
 
 bomuldssnor til lukning
 
Opskrift:
Fjern flommefedtet fra gåsens indre, smelt det ved svag varme i en gryde, og gem det i køleskab.

Skyl og tør fuglen, gnid den indeni med salt og urter, og prik bryst og lår med en nål, så fedtet kan løbe af. Kom kartofler og æbler skåret i grove stykker i gåsen, luk åbningen, og bind lår og vinger ind mod kroppen.

Læg gåsen på risten over bradepanden, og sæt den i den 150-160 grader C. alm. ovn. Efter 1,5 time hældes afsmeltet fedt fra, og 1 liter kogende vand eller andebouillon (Oscar) hældes i bradepanden. Steg videre, i alt 4 timer, og dryp af og til med væde fra bradepanden.

Sauce:
Si og skum væden i bradepanden, bland med i forvejen kogt fond, og jævn efter smag.

Tips:

Langtidsstegning sikrer saftigt kød uden stort svind, og gåsen steges med brystet opad hele tiden, 40 minutter pr. kg.





karakterer:
Opskriften er vist 123017 gange,
og udskrevet 3563 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (32 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-12-24 13:56:33
Tørhed i brystkødet klares med fedet fra bradepanden.

  -   2007-12-16 14:14:43
bliver brystkødet ikke tørt, når det ligger opad i hele stegetiden? Jeg skal stege gås for første gang og mangler tips- .

  -   2005-01-01 01:01:01
Der kan suppleres med svesker