Kåltimbala

Kåltimbala, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Er fryseegnet.

Indsendt af : JVL

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 løg
2 porrer
40 g.margarine eller 4 spsk madolie
3 dl.løse ris
600 g.hakket oksekød (eller andet kød)
1000 g.snittet hvidkål (eller kinakål)
4 spsk.soja
8 dl.bouillon (evt. terning)
1 ds.tomatpure (ca. 100 - 140 gr.)
0.5 dl.vand
 lidtsalt
 peber
 
Opskrift:
Hak løg og porrer. Brun det i ca. halvdelen af fedtstoffet i en gryde. Tilsæt risen og det hakkede kød og og brun til kødet har skiftet farve. Hæld blandingen over i et fad. Brun kålen i resten af fedtstoffet til den ser lidt blank ud. Tilsæt om nødvendigt lidt mere fedtstof. Bland ris og kødblanding i. Tilsæt soja og peber. tilsæt bouillon. Hæld blandingen i et stort ildfast fad, eller en lille bradepande, og glat det ud foroven. Bland vand og tomatpuré og fordel det over retten. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 3/4 time. Groft brød kan spises til.

Tips:

Kan varieres på mange måder. f.eks. med merian basilikum eller hvidløg. Med tomatskiver på toppen i stedet for puré. Med ikke brunet kål og ukogte ris. Køb snittet kål hvis det skal gå stærkt. vi synes det smager bedst når vi laver det som opskriften og man behøver ikke være nøjeregnende med mål og vægt hverken op eller ned. Der skal blot være tilpas bouillon. Retten skal være våd uden at sejle.





karakterer:
Opskriften er vist 10174 gange,
og udskrevet 198 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu