Hvalkød i gryde

Hvalkød i gryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Hval - Hvaler

Oprindelsesland : Grønland

GrønlandIndsendt :     

Ingredienser:
1-1.5 kg.hvalkød
1 tsk.salt
1 knsp.peber
1 knsp.karry
50 g.fedtstof
45 g.hvedemel
3 l.suppe eller vand
1 dl.mælkepulver
0.5 citron
1 dl.fløde
 kulør
 
Opskrift:
Kødet gøres i stand og gnides med en blanding af salt, peber og karry, Steges som vildt i gryde: varm fedtstoffet i gryden. Læg kødet i og brun det. Hæld 1/4 l kogende vand eller suppe ved. Steg kødet langsom en halv time med låg. Pisk eller ryst mel og mælkepulver med restem af suppen og pisk jævningen i skyen sammen med fløden (tag kødet op imens). Smag saucen til med ribssaft og tilsæt en smule kulør. Læg kødet i saucen og steg det yderliger ca 1 time ved ganske svag varme, så saucen ikke brænder på.





karakterer:
Opskriften er vist 21575 gange,
og udskrevet 389 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-05-09 01:35:20
En fin opskrift. Jeg modificerer den lidt, bruner og tilsætter masser af stegte løg, koger med laurbærblade og serverer retten på samme måde som stegt lever i sovs. Smager godt med kartoffelmos.

  -   2008-07-07 11:09:55
Det er en fremragende opskrift. DOg har jeg erstattet mælepulver med mælk og justeret på væden. endvidere har kødet lagt i blød i krænemælk et døgn.