Suaussat (Grønlandsk suppe)

Suaussat (Grønlandsk suppe), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Eksotisk Vildt - Sæl - Sæler

Oprindelsesland : Grønland

GrønlandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.fersk eller saltet kød af sæl eller hval eller 2 kg. fersk eller saltet fugl eller fårekød
3 l.vand (salt)
3 gulerødder
2 porrer eller 1 løg
1 selleri eller majroe
1000 g.kartofler
80 g.fine byggryn
 peber
 
Opskrift:
Der beregnes ca. 1 kg kød uden ben og ca. 2 kg kød m/ben. Sæt den vaskede kød over i kogende vand; hvis kødet er salt, må det udvandes først. Dybfrosset kød kan lægges uoptøet i gryden, når der beregnes ekstra tid til kogning. Fjern skummet, tilsæt salt, hvis kødet er fersk, og skum igen. Lad suppen koge langsom, til kødet er mørt.





karakterer:
Opskriften er vist 32767 gange,
og udskrevet 382 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (52 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-12-25 11:23:40
Hvor lang tid skal 1,5 kg. sælkød så lige?

  -   2017-12-22 11:05:47
Vi laver det altid på nøgle ben 😄

  -   2016-09-13 14:42:04
Suaasat med sælkød, eller rensdyr, moskus, fisk er det bedste. Men man kan også lave kylling suaasat..nam nam

  -   2011-11-27 00:16:45
Den traditionelle suaasat: 1 til 1 til 1. Man tager 1 sæl, 1 kg grødris og 1 løg og passende mængde vand (ingen salt eller krydderi) Det hele op i en stor gryde, hvorefter man koger det 8-10 timer. Derpå hales noget ubestemmelig op af gryden. Husk at sige mammaq når det spises.

  -   2011-11-25 07:53:57
hvor lang tid skal den blive kogt?????

  -   2011-08-30 00:18:57
Suaasat betyder RIS, så hvis man vil have en ægte grønlandsk suppe, så skal man altså bruge grødris !!!!!

  -   2010-09-18 02:17:35
det hedder altså suaasat!

  -   2010-01-14 10:39:05
Og så hedder Suassat og de fleate bruger alm ris i opskriften ikke byggryn

  -   2009-10-08 16:21:14
Hvor længe skal det koge, og hvornår skal grøntsagerne i? Skal kødet skæres ud først eller bare i i et helt stykke?

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er noget af en Grønlandsk suppe. Den har noget smag både af får og surt sælkød ! Men den er rigtig go´ til en Grønlandsk middag