Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Ris a la mande med kirsebærsauce

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Buffeter

Hovedingrediens : Gryn / Korn

GrødrisHøjtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt :


Ris a la mande med kirsebærsauce, billede 4 Ris a la mande med kirsebærsauce, billede 1 Ris a la mande med kirsebærsauce, billede 2 Ris a la mande med kirsebærsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Risengrød:
125 gram Grødris 1 tsk. 5 gram.
1 spsk. 14 gram.
1 dl. 90 gram.
1 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
    Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
75 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram


Opskrift:

Flæk vanillestangen og tag kornene ud.

Vandet bringes i kog og risene tilsættes. De koger i vandet et par min. Mælken tilsættes og retten bringes i kog under omrøring. Grøden koger ca. 1 time. Tag vanillestangen op, afkøl grøden.

Hak mandlerne, gem en til at komme hel i desserten.
Rør mandlerne og sukker i den kolde grød. Pisk fløden stiv, kom den forsigtigt i det øvrige.

Smag til med lidt sukker

Tips:

Grøden skal koge til den er tilpas tyk, hvis opskriften skaleres op skal man beregne noget længere kogetid



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (210 stemmer)

Opskriften er vist 1648028 gange,
og udskrevet 38256 gange.


Energi:
KJ total 11196 (2665 kcal)
KJ pr. Pers. 2799 (666 kcal)
Vægt ialt 1625 gram
Vægt pr. Pers. 406 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 689 KJ (164 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 9.9 gram
Kulhydrat 15.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Ris a la mande med kirsebærsauce

silvia romero  -  2017-10-08 00:01:36
Til Jeanett -- Hvor er det godt, at du giver opskriften til at personer med intolerance til laktosen, også kan spise ris a l`amande!! Helt specielt for børnenes skyld! Både min datter som min barnebarn, har laktose-intolerance, derfor synes jeg din pragfuld opskrift, kommer til at fylde det hul som er der til Jul. Du beskriver meget godt, din opskrift, klar og med optioner. Jeanett, mange tak for dit arbejde.

Jeanett  -  2017-02-18 21:48:56
Da jeg er laktose-intolerant, erstatter jeg sødmælk med mandelmælk. (1 liter) Som erstatning for fløde, bruger jeg KUN den cremede del af 1 dåse Kokosmælk. Gerne en asiatisk eller indisk kokosmælk med minimim 21 g fedt. (82 % Kokosmælk, 18 % vand)Bruges en kvalitetskokosmælk, smager risalamanden ikke af kokos. Laktosefri piskefløde kan også bruges i stedet for kokosmælk - jeg foretrækker personligt kokosmælk :)

Jeanett  -  2017-02-18 21:12:57
Kan se der er én har efterspurgt hvad 125 g grødris er i dl. ( 1 dl = 90 g grødris ) 125 g grødris = ca. 1.4 dl grødris

Morten  -  2017-01-20 15:19:11
Det hedder risalamande (evt. ris a l'amande), da det kommer af det franske ord amande (mandel).

  -  2016-12-21 22:24:50
Put det hele i en stegepose, og så i en stor gryde med kogende vand, så er man fri for at stå og røre hele tiden :-)

Per  -  2016-12-20 11:57:17
Jeg ville mene at en papkarton med 500 g. kirsebærsovs rækker til 8 pers.

Ann   -  2016-12-18 05:09:06
Hvor meget kirsebærsovs beregnes til 50 personer??

jennifer  -  2016-12-06 15:24:40
Hvis man skal bruge vaniljesukker. hvor meget man skal bruge?

Tiger  -  2016-11-22 07:09:52
Jeg skal lave risalamande til 39 personer hvor meget mælk skal jeg koge grød af?

Mette  -  2016-01-24 21:42:50
Torben, frys risengrød, tø op og pisk fløden, den dag du skal bruge den. Flødeskum bliver lidt flad af at blive frosset. Men prøv, hvis du har lavet det. Hjemmetest er bedst ;)

Mette  -  2016-01-22 11:46:33
Torben, frys risengrød, tø op og pisk fløden, den dag du skal bruge den. Flødeskum bliver lidt flad af at blive frosset. Men prøv, hvis du har lavet det. Hjemmetest er bedst ;)

Torben  -  2016-01-05 13:39:49
Kan det egentlig fryses ned?

  -  2015-12-24 10:19:16
Den er så lækker

Sven  -  2015-12-24 01:06:52
Når mælken i gryden er kogt op (stiger op i gryden), pakker jeg gryden med låg i "høkasse" d.v.s. under dynen indpakket i aviser og håndklæde i nogle timer, sparer energi og brænder aldrig i gryden.

Nathja  -  2015-12-23 22:10:52
Hvor meget svare en vanillestang til vanillesukker?

Per  -  2015-12-23 11:33:17
Hvis fløden bliver tør er det jo fordi at den er ved at blive til smør, det skal være en almindelig flødeskum. Er grøden meget fast inden du begynder at vende flødeskum i kan den blødes lidt op med lidt piskefløde, og ellers tilsætte flødeskum til risalamanden har en tilpas konsistens, måske også mere end der står i opskriften.

Lis Lavmand  -  2015-12-22 20:05:37
Hvor meget pisker i jeres fløde, når i laver ris a la mande? Synes måske jeg pisker det for meget og det bliver "tørt"....! Er nok også tilbøjelig til, at putte for meget grødris (risengrød u/salt) i flødeskummet?!

elise  -  2015-12-21 20:16:47
har smagt risalamande hvor der var salt i det var ingen god oplevelse ,der var nok kommet for meget i

Maja  -  2015-12-19 15:43:14
Det var da utroligt at folk ligefrem kan blive sure over alternative måder at lave retten på. Det er okay hvis man ikke selv er interesseret eller selv gerne vil komme med et andet forslag, men accepter da at folk vil noget forskelligt uden at nedgøre det.

Thomsen  -  2015-12-17 17:54:30
Ris ala mande er opfundet for folk der arbejder udendors i vinterkulde, det er en ren calorie bombe!

Per  -  2015-11-23 21:12:21
1 dl. grødris vejer 90 gram, så til 125 gram skal du bruge ca. 1.4 dl.

David Nederby Jessen  -  2015-11-23 10:48:43
Hej alle jer herinde. Jeg er en blind fyr på 43, der intet ser, så bruger dl i stedet for g, hvor mange dl er 125 g i grøderis? Jeg kan ikke se at det er blevet detaljeret i opskriften, selv om en af jer har kommenteret det. Har læst opskriften her på min iphone via voice over, men fandt intet.Men risalamande, nam nam og glædelig jul. :)

Stefan Dohn  -  2015-10-28 00:04:22
Mår I i overskriften fortæller, hvordan man staver til retten, hvorfor gør I det så ikke? En mandel hedder amande på fransk Med venlig hilsen Stefan

Nadia  -  2014-12-14 15:16:21
Smager supper godt jeg ELSKER risalamande GLÆDELIG JUL ALLE SAMMEN

Mads  -  2014-11-29 11:21:34
Mandlerne kan sagtens klare en tur i ovnen, så de lige får lidt farve, det giver en ekstra dybte i retten.

6.a Spjald skole  -  2014-03-11 08:41:09
Vi skal lave den til 180 mennesker til vores emne uge håber den er god JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA kh 6.A:-)

BigT  -  2014-02-08 19:54:51
Prøv at skifte sødmælken ud med mandelmælk... Det har sværere ved at brænde på, og smager bedre

bes  -  2013-12-08 12:36:56
Når gryden er godt i kog, pakker jeg den ind i et håndklæde og sætter den i en termotaske, som i forvejen er varmet op. Der får den lov at hygge sig en times tid eller halvanden - eller natten over, for den sags skyld.

Iben  -  2013-11-08 09:08:35
Jeg laver altid min grød i ovnen. Så er men fri for at stå og røre hele tiden. Det er samme funktion som hvis man satte gryden ind under dynen. Her skal den bare kun stå i 30 min.

Ballebo  -  2012-12-26 13:19:19
Fin opskrift, smager dejligt. Men når man skal lave det til 25 personer, bliver der alt alt for meget. ca. dobbelt så meget som man kan spise. Så alle fik noget med hjem. Godt de syntes det smagte pragtfuldt

ris a la mand  -  2012-12-23 18:40:16
Den smage bedst fra bund... Jeg star med lidt vand i også mælk og lad den kog lidt op også risen sammen med vanillestang.. fløde og mandler til sidst.. Det med vanillestang er noget nyt vi prøve.. ellers bruge vi normal almindelige Vanillesukker.. Glædelig jul samt et godt nytår

Bjarke  -  2012-12-23 15:16:38
Tjaa, som med alt andet, er det intet der er rigtigt eller forkert. Så brug nu bare den grundlæggende opskrift! og varier den som du lyster! Jeg har feks. engang lavet en fantastisk grød ved at tilsætte kanubrehavre, den blev anderledes men rigtig god

Nanna  -  2012-12-16 16:35:36
Brug risotto ris, de er større og smatter ikke ud som almindelige grød ris..

Anne.  -  2012-12-15 12:08:41
Prøv at blande nogle spiseskefulde portvin i den kolde grød, og følg så i øvrigt opskriften. Får risalamanden til at smage af mere - uden at man kan definere, hvad der bevirker den mere intense smag. Børn kan sagtens spise med uden at registre portvinen (eller blive berusede!).

jette r  -  2012-12-01 19:08:52
nem metode; kog grøden færdig i dyne. Kog ris og mælk op ved svag varme. rør af og til, og lad små koge i ca 10 min og læg låg på. pak så gryden i et viskestykke, og pak gryden ind i en dyne. vent 45 min og grøden er dejlig. synes i øvrigt opskriften på ris a la mande er skøn.

Bernt  -  2012-12-01 08:23:19
Pama ris og mikro ovn. Jeg er rystet. Jeg laver den på gammeldags maner som min tipoldemor gjorde.

miause  -  2012-11-06 13:39:44
Risengrød købt på pose, og tilsætning af essens(mandel eller rom)er dog det styggeste jeg har hørt. opskriften her er fin, tilsæt evt lidt mere fløde og vanilie,- men det er jo en smagssag..

Miig  -  2012-10-03 01:36:43
Jeg plejer at tilføje nogen dråber mandel essens det giver lidt ekstra og smager fantastisk... :) Det der med at købe færdig grød er da spild af penge, ja det er nemmere men for smagens skyld kan det på ingen måde betale sig....

Jan Rasmussen  -  2011-12-23 20:27:58
Meget god! Förste gang jeg laver det. Tusen tak!

Rikke  -  2011-12-23 17:45:03
PS Mandel essens er en dødssynd... :-O

Rikke  -  2011-12-23 17:41:22
Flere skriver at der ikke skal salt i.. Jow det skal der, salten fremhæver smag af de andre ting.. lige så vel som sukker fremhæver smag i feks. sovs.. Jeg koger også korn med, giver virkelig en fantastisk vanilje smag, da varmen får smagen mere frem! Udover det bruger jeg fremgangs måden som står bag på grødris pakken, sikker vinder og brænder aldrig på Og et andet tip: Vask vanilje stænger af, og lad dem tørre, læg den i et glas med låg, i med sukker, og man får en lækker vanilje sukker :o) Jeg køber altid vaniljestænger i special forretninger, så en stang ligger på ca. 50,- men sørme også en forskel på smagen:o)men får så også lidt mere ud af den når jeg laver min vanilje sukker også :o) Mandler fra Spanien...

Stine J.  -  2011-12-23 09:37:21
hvor mange dl er der nu på 125 gr ris..? og 75 gr. sukker i dl. Tak

Hanne, Tórshavn  -  2011-12-05 17:55:49
Har I prøvet opskriften på Ris a la mande i kogebogen "Præsten og kogejomfruen" (s. 70f, "Ris à la mande med marcipan og figenkompot")? Hvis man er på slankekur, er dette nok ikke lige sagen, men den smager, så englene synger. Poul Joachim Stender og Susanne Engelstoft Rasmussen kan noget med mad (og kristendom), som ingen er i stand til at præstere. Glædelig jul!

íngrid  -  2011-11-26 14:12:17
Har ikke brugt siden før Hurra for muligheden at indsætte antal personer og få målene direkte.thumbs up

Frank  -  2010-12-24 03:53:30
Hvornaar kommer jeg saltet i?

magnus från göteborg  -  2010-12-23 21:57:55
trevlig o underbar avslutning på julbordet,kanske bättre än vår variant ris a la malta,trevlig jul alla matälskare

mig  -  2010-12-23 19:54:49
kan man godt tage vanilie sukker i istedet for vaniliestang. Hvis man kan, så hvor meget. ? :)

Louise  -  2010-12-23 13:36:24
Evt. brug både Vanilla stang og 1 tsk. Vanilla pulver

Birthe  -  2010-12-22 15:46:07
Ris a la gammeldags "høkasse" Kog risene op med mælken. Kom et håndklæde el. en avis om gryden og sæt den i sengen. Dæk med dynen. Nogle timer. Passer sig selv.

kisser  -  2010-12-20 13:41:37
Der skal da ikke salt i grøden, når den skal bruges til Ris a la mande !

mig  -  2010-12-12 12:01:24
Alle friske nødder fremprovokerer en allergiske reaktioner hos mig og mange andre. Men jeg har fundet en løsning, så jeg kan få et par portioner med af den søde grød, uden at skulle undværer mandlerne! hvis jeg dagen før fint hakker mandlerne, spreder dem godt ud på et stykke bagepapir, sætter dem nederst i en kold oven på 175grade. Hold godt øje med dem og husk at vende dem jævnligt, for de skal kun lige tørres for olierne og må ikke få farve. opbevar dem et tørt sted til de skal bruges. God jul!

Jasmin  -  2010-12-08 15:54:47
En rigtig god opskrift (:

karin  -  2010-12-07 14:03:11
grødris brænder ikke på... skyl risen godt...gå efter opskrifterne... jeg bruger altid økologisk sødmælk, det bliver altså bedst. Når risen har kogt i 5 minutter hvor jeg rører hvert minut, så stiller jeg den ind under dynen i sengen. Og der står den indtil den er færdig. Og med øko mælk har man en gul hinde over...det er fløden som lægger sig øverst. Det gør den ikke ved almindelig mælk. Man sparer på energien og der brænder ikke noget på her. Jeg koger den op om morgenen og sidst på eftermiddagen er den færdig ! Nemt..

Chippy   -  2010-12-07 11:40:47
Er total på R.... jeg ska lave Ris A, problemet er at jeg ska bruge den iaften ved 21:00, og kan gå igang kl 17:00 hva gør man :O arrrgh

  -  2010-07-13 12:39:57
jeg forstår det ikke

studsgaard  -  2009-12-24 12:46:40
har for første gang lavet ris a la mande via denne opskrift... den smager jo super... kan sagtens anbefale denne :)

elsebp  -  2009-12-24 10:36:57
Hvis i smører den tørre gryde godt i smør inden tilberedning brænder grøden ikke så nem på, især hvis man bruger fedtfattige mælkeprodukter....

Bo  -  2009-12-24 09:34:55
Mikroovn spiller - det var de nemmeste mandler jeg nogensinde har smuttet. Tak for tippet!

Per  -  2009-12-24 07:49:51
Du kunne prøve at koge risengrøden i koge/stegepose. Se opskrift her http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=14954

henrik  -  2009-12-23 22:04:27
Super hjemmeside...herligt, at der er omregnet til deciliter. Vægten var udlånt. Julen er reddet...

  -  2009-12-22 19:50:21
Der skal altså ikke salt i grøden, når den skal bruges til ris a´la´mande......

Pia  -  2009-12-22 15:10:41
til ris der ikke skal brænde på. Hvis man er i besiddelse af en mikroovn, er den sikre metode at "koge" risene med mælken i mikroovnen. kom ris og mælk i en skål der tåler varme -evt. tupperware er fine til formålet. Sætte mikro ovnen på det højeste - tage 10 - 15 min. ad gangen, røre i det inden der startes op med de næste 10 - 15 min. når grøden er fin og let og har absorberet mælken, og nem at røre i, tages den ud af mikroovnen og stilles til køling. Da portion og styrken på mikroovnen jo kan variere, skal der holdes lidt øje med retten når den koger, men den har endnu aldrig kogt over for mig, og det er super nemt.

Nadia  -  2009-12-22 10:37:16
Man skal kun putte mandler i ris àlamanden hvis det smager godt. Jeg kan ikke lide mandler, så jeg har sagt til min mormor " INGEN MANDLER ".

Marie Hansen  -  2009-12-22 10:32:37
Det er godt nok en hel videnskab at lave ris àlamande ,efter alle de gode råd som gives her, man skulle tro at det er nødvendig med den store "kædestrammer eksamen " .............

  -  2009-12-21 00:07:31
Hejsa er der nogen der har gode råd til at man IKKE brænder ris på,GGG helst en nem måde, har for vane altid at brænde ris på. hilsen Jeanette

Rie   -  2009-12-18 22:59:20
Kan det være rigtigt, at der skal 131,25 g sukker i til 7 portioner? Der står i opskriften, at "smag til med lidt sukker"? Har nogen en kommentar til det??

  -  2009-12-18 22:44:31
Husk også at kog selve vaniliestangen med i mælken, da det meste af smagen ligger deri.

Henrik B. Hansen  -  2009-12-13 12:12:22
Hvis man gerne vil ha' risalamanden luftig og den ikke skal føles så tung, så husk at vende flødeskummen forsigtigt med grøden. Rør eventuelt grøden op med noget af flødeskummen og vend resten af flødeskummen i.

Meyer  -  2009-12-11 16:25:58
Bruger altid sengen som "Høkasse", en super god ide´, og man er fri for en brændt gryde eller grød....

Birthe  -  2009-12-08 10:24:45
Til vedkommende der ikke kan tåle mælk Har du prøvet om du kan tåle soyamælk?

  -  2009-12-05 17:09:29
hold da helt op det var lækkert:-)

´senes  -  2009-12-04 12:53:01
Hvad skal man bruge istedet for mælk, hvis man ikke kan tåle mælk. håber nogen kan givet migen idé.

Soc  -  2009-11-28 02:25:43
Jeg synes nu at mandlerne skal hakkes fint, så de har - ikke samme konsistens - men samme størrelse som risene. Det giver en meget lettere og "glat" helhed, og man skal ikke sidde og kæmpe sig igennem en overflod af mandler. Selvfølgelig kan et par stykker hakkes groft, hvis man vil lave lidt hygge og gætterier omkring at finde mandlen, især hvis der er børn ved bordet. Men bort set fra dette så synes jeg at groft hakkede mandler trækker en ris a'la mande groft ned :P

chanelle  -  2009-08-13 21:22:46
i er alle sammen tosede det er en god opskrift anne-lise har fat i noget der må gerne kommes noget mere fløde i det, jeg synes det er en meget god ret man laver til jul elsker den det er en meget tradisonel ret vi laver har hjemme!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P :D du skrup skør helle tænk på de børn der skal spise det!MEYERS SÅ SLAPPER DU AF!! MAN DU ER DA KRAFEDME HELT OP AT KØRE DAMP MENNESKE

Didi  -  2008-12-25 20:29:15
Opskriften er ikke helt klar: Kornene tages ud af stangen og GEMMES. De kommes i sammen med mandler og flødeskum. Vaniliestangen koges sammen med grøden.

bodil  -  2008-12-25 17:34:19
dejlig side i har ...jeg kan ikke stoeve vanilje staenger op her hvor jeg bor, men jeg har noget der smager lige saadan.. venlig hilsen fra Canada

Stephanie  -  2008-12-23 19:20:38
Der står "flæk vanilliestangen og tag kornene ud" men så senere i opskriften står der "Tag vaniliestangen op" hvad mener du med det? vaniliestangen skal jo ikke ned i ris a la manden det er jo kun kornene der skal det!

delle  -  2008-12-22 21:42:38
Da jeg har været alene med mine drenge da de gik i skole, var de vilde med rissengrød, da jeg også arbejdede, brugte jeg sengen som høkasse. Hvis du bruger aviser til indpakning, så pak videre ind i andet, for sengen kommer til at lugte af papir.

Bente K  -  2008-12-19 13:41:39
jeg har altid smagt ris à la manden til med mandelessens, men bruger samtidig hakkede mandler og vanillesukker, dette synes vi smager tigtig godt

Frida  -  2008-12-17 07:21:43
Kornene skal i den kolde grød sammen med mandlerne og flødeskummet.

Anne Mette  -  2008-12-16 17:53:59
Der står man skal tage kornene ud af vanillestangen, men ikke hvad man skal gøre med dem? Skal man putte dem i den kogene grød eller vente til den er færdig og så blande dem i??

KT Skodsborg  -  2008-12-15 23:58:53
En lille sjat Cointreau eller hvid Curacao giver et pift!

Inge Pedersen, Hadsund  -  2008-12-15 23:04:26
Prøv at komme lidt rom i Ris a la manden,det bliver den virkelig god af.

Vivismums  -  2008-12-15 20:48:12
Ja nu kommer der noget fra da jeg var Barn. ok Microovnen var ikke opfundet jo, Jeg bruger 2 lt. Sødmælk for det skal smage af noget, og 275 gr. grødris. så tager jeg en sovsekande hælder forsvarligt op til næsten kanten sætter den ind på højjeste efekt 2min. og 10 sek. hælder det i en god gryde og risene i med det samme så fortsætter jeg med mælken i microovnen til det hele er færdigt.Så skruer du ned for blusset og rør en gang imellem ca i et kvarter. så gør vi som i gamle dage, og det er jo strømbesparende, sætter gryden ind i sengen, først et par aviser så et tæppe så gryden et par avisblade over gryden, pakker tæppet godt sammen om det hele og så dynen på, og så kan du godt gå ud og købe julegaver eller gå på arbejde, for når du skal spise er grøden færdig og der er ikke noget der er brændt på, så smager du den til med salt lader den stå med lidt opvarmning færdig. Bliver det hele ikke brugt kan det gemmes på køl og opvarmes i microovnen. Velbekomme. Vivi.

Kirsten Sejer  -  2008-12-15 12:20:45
Prøv dog at koge risengrøden, som jeg gør.Hæld risene i gryden, hæld vand over så det lige dækker, kog op, derefter mælk i, lad det småkoge, i ca. ½ time til 3 kvarter, rør i grøden engang imellem, den koger aldrig på. Jeg har brugt denne fremgangsmåde i mere end 50 år. Og naturligvis skal der mandler i, ellers er det jo ikke ris a la mande - vel ??

Hanne  -  2008-12-15 10:53:04
Må jeg gøre opmærksom på, at desserten staves " à l'amande" Amande betyder mandel. Men det smager godt alligevel.

Frida  -  2008-12-13 16:22:39
Alt for stor portion: Lavede 4 portioner for at det skulle passe til 16 mennesker: De spiste ikke en gang halvdelen. Og hvad er det i øvrigt for noget pjat at komme salt i risalamande...

Jule elsker  -  2008-12-07 18:42:53
Tjoeh man kan vel være doven at pytte grøden i ovnen, eller måske i microovnen, men personligt synes jeg, at julen er en tradition, og der blander man altså ikk nymodens ting som microovn etc. ind, det skal laves fra bunden, som det altid er blevet gjort, det smager jo også lige den tak bedre, når det bliver lavet med en stor skål kærlighed oveni.

Ane Grethe  -  2008-12-06 10:21:12
For at undgå, at grøden brænder på kan man smøre gryden med smør eller margarine. Hvis man koger grøden dagen før, er det en god ide`, at rører lidt af piskefløden i først.

Fredericia  -  2008-11-26 15:30:34
Kom en lille klat smør i bunden af gryden - når det er smeltet, så 1 dl. vand - når vandet koger kommes ris i og koges op igen. Derefter mælk. Rør jævnligt. Smørret gør, at det ikke brænder på.

mad-pigen  -  2008-11-08 14:52:04
så mangler der jo bare kirsebærsovsen :) hvis jeg skulle vælge en ting jeg skulle leve af hver dag, blev det uden tvivl ris'a'la mandé!!!! JUL I NOVEMBER!!!!!!!!1!

Anne  -  2008-10-24 19:47:05
Skummetmælk kontra sødmælk: Det er ikke det, man spiser mellem jul og nytår, der feder, men det man spiser mellem nytår og jul... Og i stedet for varmet jævnet kirsebærsovs, kan man spise kolde dessertkirsebær - det er mums :-)

Martin  -  2008-10-11 17:07:38
Irma pose? minimælk? Nej, nej... Al mad skal laves med hjertet og med kærlighed, specielt ris a la mande, som skal røres med forsigtige 108-taller og flødeskummet skal vendes ind i grøden som en lille baby i en kryppe - og altid kun med en træ ske! "Du kan ikke lave den bedre selv"??? Hvad er det for noget - al mad kan laves bedre end det kan købes færdigt, hvis man bare giver sig tid og fokuserer!

Annika  -  2008-09-26 20:40:06
Sidder her en alm fredag i september og fik lyst til ris a'la mande. Mums:o) siger tak for den gode opskrift. Men holda op en masse måder at lave risengrød på. Jeg fulgte rådet med at koge grøden i en pose. Den blev perfekt og syns det var super let uden at der var noget der brændte på. Hilsen fra Annika

Mikkermakker  -  2007-12-24 13:33:04
Ødelæg ikke juletraditionerne med moderne kalorilette produkter. Vi er i forvejen belemret med alt for mange "rene" produkter. Produkter der er i søge lyset når det gælder de mange ørebørn vi har i dag. Børn, der har et svagt immunforsvar og nærmest er forkølet året rundt. Vores immunforsvar skal "motioneres"/udfordres. Opråb! - skrot alle "light" og "fedtfattige" produkter. Spis i stedet varieret.

Sune Urth  -  2007-12-24 05:28:29
Min kloge far siger altid: Det er ikke det du spiser mellem jul og nytår der feder, det er det du spiser mellem nytår og jul. Og så tror jeg der findes lige så mange måder at lave ris á la mande på som der findes mennesker der laver den. Julemad er måske noget af det mest religiøse vi har, de kan komme med alskens globaliseringstendenser og gøre virak - rør blot ikke ved min gamle jul. Det bedste råd er vel at julemad skal laves lige som dine forældre lavede den, ellers smager det ikke rigtigt.

Patrioten  -  2007-12-23 18:54:52
Venner hør her!!! Ris a la mande betyder ris med mandler. Der skal mandler i ellers er det ikke ris a la mande. Nej der skal ikke spares på kalorierne med minimælk, hvad er det for noget nyd dog julen, den er her kun een gang om året.

jane  -  2007-12-23 16:58:02
jeg synes at det ville være bedre, hvis man brugte minimælk- for man skal faktisk ud at gå 7 km. hvis man spiser 200g ris a la mande, og 100g kirsebærsovs...

Kjeld  -  2007-12-23 11:56:12
Prøv at erstat min. det halve af fløden med ymer. Det giver en noget friskere smag og RIGELIGT med groft hakkede mandler. Jeg har lige hentet frisk komælk hos naboen, det smages - det er jul, det er sul!

Heidi  -  2007-12-23 06:40:33
Til Christian.....du får her opskriften og du kan bruge hilken som helst plastic skål. 4 dl vand2 del grødris 6 dl mælk ½ tsk salt. Ris vand og salt kommes i en skål med høj kant. Dæk den til, bare et låg løst på, Kog ved højeste effekt i 5 min. Fortsæt kogningen ved næst højeste effekt 4 min. Tilsæt mælken og rør rundt. Dæk ikke skålen til videre i kogningen. Fortsær kogningen ved højeste effekt i 4 min. Og kog grøden færdig ved næst højeste effekt i 25-30 min. Spæd den op med mælk hvis du synes den er blevet for tyk

esther  -  2007-12-22 20:27:29
mums.. prøv at piske flødeskummet med vaniliesukker og send mandlerne en tur i morteren i stedet..bon appetit

bassemin  -  2007-12-21 19:07:19
prøv karamel istedet for, eller som suplement til kirsebærsovs. smelt sukker på panden, tilsæt vand,koges ind til en passende konsistens, lidt tyndere end sirup,hvorefter det afkøles, anvendes på samme måde som kirsebærsovs. det er bare så lækkert...lækkert

Christian  -  2007-12-21 16:06:08
Til Heidi.. Altså en microovnsbeholder med de rette ingredienser, og så bare den halve tid? (20-25 min) Hvor meget styrke skal der så på ovnen?

mumse  -  2007-12-21 15:04:19
prøv at lave en æggesnaps ( æg - sukker og vanillie) piskes helt hvidt og skummende....røres i inden flødeskummet....en kaloriebombe...men det er jo kun jul en gang om året

Juliea  -  2007-12-21 13:00:34
Det lyder spændende med at man kan lave grøden i ovnen. Det vil jeg prøve, foretrækker at lave så meget som muligt i ovnen, så har jeg hænderne fri til ungerne;o)

Heidi  -  2007-12-21 07:06:48
Hvorfor dog al den besvær med at koge grøden i gryd ovn og hvad i ellers foreslår. Jeg bruger microovn, den halve tid ingen svineri eller fastbrændt grød i gryden. Og den blir fuldstændig som hvis den var kogt i en gryde. Go' Jul

christine :)  -  2007-12-20 19:33:13
Mmm.. håber at den smager godt :)

Susie  -  2007-12-19 13:11:00
Der er mange måder at lave ris a la made på!!! personligt er jeg til den gode gammeldags med sødmælk, mandler og kirsbærsovs!!! Et lille tip til det med mælk der brænder på: Min mor bruger Øko. sødmælk, og det er faktisk nemt det brænder ikke sådan på!!!! Men Glædelig jul til jer alle!!!

Papa Noël  -  2007-12-18 18:23:29
MMMMMMMMMMM... Det smager godt.. man kan også bruge let eller mini mælk :D

hanne  -  2007-12-12 05:55:45
dette er en god opskrift , men jeg lagger ogsa risene i blod en times tid, sa skal de ikke koges sa lange

mie  -  2007-12-06 01:02:06
Jeg kan se der er mange måder folk laver Risalamande på. Den bedste måde er den opskrift som her vises MEN hvis man døjer med overvægt er det fint at bruge minimælk. Jeg kunne heller aldrig drømme om at bruge de færdige ruller eller lave grøden i ovnen. Ind under dynen, - det er det bedste :o) God jul...

  -  2007-12-05 06:51:36
I USUALLY LET THE RICE COOK FOR HOURS ADDING MILK IT GIVES IT AN UNBELIEVALBE TEXTURE,AND ADD THE CRUSHED AMMONS INTO THE WARM PORRIGDE. BESIDES I TAKE A CAN OF WHOLE CHERRIES, HEAT UP THE BERRIES IN THEIR JUICE,ADD A LTTLE THICKNES TO IT, AND LASTLY SOME DANISH CHERRY WINE. POOR THE CHERRY SAUSE WARM OVER THE COOL RIS ALA MANDA BEFORE SERVING.IT'S VERY TASTY. CATSTALE USA.

Vinni  -  2007-12-04 09:13:33
Det med en rulle risengrød, det duer ikke da der er salt i og det smager hæsligt. Nøj hvor en skuffelse da jeg prøvede den snydeløsning :-)

kamingo  -  2007-12-04 01:12:50
Der er åbenbart mange måder man kan ødelægge risengrød/ris a la mande på. Den værste var den med risgnaskeren fra japan, og så den med mini og skummetmælk. Hvis man ikke kan tåle alm. mælk (det er der nogle der ikke kan). Så lad være med at lave den i det hele taget. Det med spiritus, glem det. Det hører ikke til i retten. Retten skal være såogså børn kan deltage.Velbekomme

Erling - igen  -  2007-12-03 14:55:52
Vigtigt! Glemte at sige, at DEN LITER VAND, DER MEDGÅR, SKAL VÆRE KOGT OP, ALTSÅ 100 gr varm.

Merete  -  2007-12-03 13:16:27
Nej-Nej- Nej! man køber da ikke risengrød færdig til ris a la mande, den smager slet ikke som den hjemmelavede, Ja, du må undskylde mig Merete, men den tanke kan jeg slet ikke holde. Blot et lille suk fra en navnesøster Merete

Lis  -  2007-12-03 12:21:00
I år skal topping til vor ris a la mande være vor hjemmelavede ribsgele med amarello.

  -  2007-12-03 10:58:42
Brug ovn, som sagt. 1 liter vand og 1 liter mælk (alt fra sødmælk til skummetmælk dur) kommes i gryde (ovnfast) med 500 gr dessertris. Brug varmluft. 30 min i kold ovn ved 200 grader, derefter 1 time ved 100 grader. Dvs nul besvær, garanteret resultat og absolut ingen risiko for brænding. Men, men..GLEM IKKE GRYDEN I OVNEN NÅR DEN FØRSTE HALVE TIME ER GÅET = KATASTROFE! Risengrøden bruges derefter til - risengrød - eller til ris a l`amande.

Anni  -  2007-12-03 08:30:43
Jeg, en gammel husmor, anede ikke at man kunne koge risengrød på så mange forskellige måder, og at der kunne komme så megen diskution ud af det!!!!!!

lillemor  -  2007-12-01 10:59:02
Når jeg har skrabet vanillekornene ud af stængerne blander jeg kornene med lidt sukker. Maser det godt ud i sukkeret og til sidst når grøden er færdig og blandes med flødeskummet tilsætter jeg så min egen vanillesukker.

Henriette  -  2007-11-28 19:10:14
Det bliver nu bedst hvis man kan få mælken direkte fra bonden.. Det gør vi.. Vi bruger mælk som ikke har været igennem deværse maskiner og den smager nu bedre.. Og for 4kr. pr liter. så er det ikke særligt dyrt, men prisen afhænger af bonden, men de fleste steder er det 4 kr pr liter..

Færing  -  2006-12-23 15:21:44
I stedet for piskefløde, så pisk dessertcreme og ibland, masser af kalorier og super vanillesmag

wasabi  -  2006-12-23 08:17:53
Hvis man stiller "risene i blød og vasker" dem først, bliver grøden/desserten bedre. Man skal vaske risene i koldt vand igen og igen, indtil vandet ikke er hvidt længere (man får alle urenhederne væk) Og stil derefter risene i koldt vand i minimum ½time, det fjerner den indvendige hårde kerne! Og resten af opskriften følges som normalt! Rådet om at vakse og stille ris i blød kan bruges hvert gang man bruger ris...rådet kommer fra en professionel risgnasker fra Japan. Glædelig jul!

mig  -  2006-12-22 19:17:07
brug af grødris opskrift på bagsiden, den er rigtigt go...

grethe  -  2006-12-21 23:28:09
kog risen først i vand der dækker. tilføj 1 l. mælk der er varmet op til kogepunktet og kog færdigt en halv time.så brænder den ikke på

beethoven  -  2006-12-21 01:01:16
Ketty, - der SKAL da mandler i Risalamande. Desuden synes jeg ikke der skal Rom i, men det er jo en smag sag

cille  -  2006-12-20 18:13:26
tilføj lidt portvin. det pifter den op..

gitte  -  0000-00-00 00:00:00
kog mælk op og kom risengryn i, kog op og læg låg på gryden og sæt den i en forvarmet ovn på 80 g. i ca 1 time.

ketty  -  2006-12-18 12:25:10
hvorfor skal der vanille og mandler i ris ala mande prøv atkoge udeb vanille og smag til med rom når fløden er kommet i

Vera  -  2006-12-18 07:47:59
Jeg koger altid risengrøden i en stege/kogepose, kommer ingredienserne i og kommer den i kogende vand, lader åbningen hænge ud over kanten, holdes på plads af grydelåg på skrå. Koges i ca. 50 min. hlædes over i en skål og rør rundt. Ingen brændt gryde!!

bettina  -  0000-00-00 00:00:00
dette er en god måde at lave det på. smager perfekt

Maher  -  0000-00-00 00:00:00
mums. god opskrift

laila  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har prøvet rollen fra Irma, hvis jeg skal være ærlig, er det noget af det dårligste jeg har prøvet. GOD JUL

nalamuz  -  0000-00-00 00:00:00
helt enig med meyers...havde overvejet færdiglavet risalamande men besindede mig...det er jo ikke til at betale

Meyers  -  0000-00-00 00:00:00
Gitte!!! Laktosefrimælk?? SØDmælk! Rigtig ris a`la mande skal sgu smage. Ikke noget med minimælk eller "rullen" fra Irma! Nejjj, venner julemad skal laves fra bunden. Har du ikke tid? Så lad dog være! God jul...

Gitte  -  0000-00-00 00:00:00
Brug laktosefrimælk så kan den ikke brænde på

helle  -  0000-00-00 00:00:00
kom 1 spsk snaps i pr. liter mælk. det fremhæver smagen af mandler og vanilje (skal i før piskefløden)

Michael  -  0000-00-00 00:00:00
Se opskriften bag på PAMA's Ris - det er den bedste!!!!

Kristina  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan lave grøden dagen før, hvis man bliver mange og man ved at der bliver travlt for at spare tid.

Merete  -  0000-00-00 00:00:00
Skal det være rigtig nemt, er det god idé at købe en "rulle" risengrød (f.eks. i Irma) i stedet for selv at koge den. Du kan ikke selv lave den bedre, og så er du ude over det besvær.

Anne-Lise  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg syntes at der godt må være lidt mere fløde i , det er jo kun Jul engang om året

Camilla  -  0000-00-00 00:00:00
Grøden kan sagtens laves med mini eller skummet mælk hvis man vil spare lidt på kalorierne.

misdream  -  0000-00-00 00:00:00
uhmmmmmmm smager godt