Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Blåbær muffins med hvid chokolade

Antal:
stk. 15 stk.
Ret : Kager i form

Hovedingrediens : Bær

BlåbærIndsendt :

Blåbær muffins med hvid chokolade 4 Blåbær muffins med hvid chokolade 1 Blåbær muffins med hvid chokolade 2 Blåbær muffins med hvid chokolade 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
225 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 dl. Creme fraiche 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
270 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Blåbær, friske
100 gram Hvid chokolade 30% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram


Opskrift:

Rør smør og sukker sammen, til det er blødt. Pisk så æggene i et ad gangen, og tilsæt cremefraiche. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og rør det sammen.

Kom blåbær og grofthakket hvid chokolade i, bland forsigtigt.

Fordel dejen i smurte muffinsforme. Bag dem ca. 30 minutter ved 180 grader C. alm. ovn, mærk efter med en gaffel eller pind, om de er bagte - hvis der sidder dej på gaflen, når du trækker den ud, er de stadig ikke helt bagte.

Drys eventuelt de færdige muffins med lidt flormelis.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (325 stemmer)

Opskriften er vist 461465 gange,
og udskrevet 17763 gange.


Energi:
KJ total 15264 (3634 kcal)
KJ pr. stk. 1017 (242 kcal)
Vægt ialt 1167 gram
Vægt pr. stk. 77 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1307 KJ (311 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 13.2 gram
Kulhydrat 43.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


celina   -  2017-05-07 19:05:34
de er helt vildt lækre, perfekt til chai-te :)

  -  2016-08-18 21:48:10
prøv også andre bær

Lise  -  2016-03-13 10:26:30
Jeg udskifter bagepulver med natron, det giver et sikkert resultat for luftige muffins hver gang.

hende der stod øverst på kagelisten  -  2015-11-25 22:31:14
Super lækre muffins! Jeg puttede vanilje, flere bær og mere chokolade i, det var et hit i hele 9.B

Annika   -  2015-08-22 18:05:10
Lækre muffins. Jeg bagte dem med 1-2 tsk revet citronskal og lidt citronsaft. 150 g sukker og75 g sukrin Gold for at spare på sukkeret. De blev virkelig gode :)

  -  2015-08-05 15:52:11
De er super nemme at bage! Og så smager de fantastisk. Fremfor Creme fraiche, bruger jeg skyr med vanilje

  -  2015-03-21 16:18:45
Jeg skal til at lave de muffins og jeg tror de bliver gode 😍😄

  -  2014-12-23 16:32:26
Min klasselære havde lavet dem til kagedag, så dem måtte jeg selvfølgelig også lave for de smagte bare F-A-N-T-A-S-T-I-S-K!

nanna  -  2014-11-05 18:42:22
fik dem engang hos min søster, og da vi begge elsker chokolade og te, havde hun bagt nogle. hun var desværre ikke sikker på opskriften, men har tænkt på dem i over et halvt år så de er suværne. håber inderligt dette er den rigtige opskrift. knus

Alexander  -  2014-03-16 20:19:38
Virkelig gode! Prøv at komme grofthakket Tyrkisk Peber i (bolcherne). Det giver et rigtig lækkert twist til smagsoplevelsen.

Henrik  -  2014-02-23 09:07:37
Nemt og smagsfuld !

Trine  -  2014-02-02 17:05:35
Jeg brugte Græsk yoghurt 2% i stedet for Creme fraiche - virkede godt og prøver med skyr næste gang.

Pernille  -  2014-01-29 06:41:02
Er der nogle som har erfaring ned at bruge skyr i stedet for creme fraiche?

Julie  -  2013-10-28 05:36:38
Super gode, men syntes dog de er for "sukker" søde, så en anelse mindre sukker og måske lidt mere chokolade. Og jeg får 16 store muffins ud af den portion :)

Amalie  -  2013-08-28 14:14:33
SÅ LÆKRE! Absolut min farvorit!

  -  2013-08-24 09:23:58
Er de fryseegnet?

Annette  -  2013-08-20 13:56:03
Nogle der har erfaring med at fryse disse muffins?

Bibi  -  2013-06-08 20:40:24
Brugte lys chokolade istedet for hvid. bedst med friske bær, og anbefaler at tilsætte vailie. hele nabolaget kan dufte dem =)

Jenven  -  2013-02-21 19:29:59
Så gode! Jeg har lavet dem flere gange nu og skifter nu altid creme fraichen ud med græsk yoghurt og sukkeren med sukrin :)

Kristine:)  -  2013-02-09 17:54:45
Det her er de bedste muffins jeg i mit liv har smagt! - Og det der med at dejen er for tyk, en muffindej SKAL være tyk. Det er cupcakedeje der skal være tynde i det. Men jeg elsker den her opskrift, og vil med glæde lave den igen. Skal også prøve med andre bær, har læst at det er godt, så vil selv lige prøve det. (:

Hannah  -  2013-01-27 10:56:12
Hvordan rører man smør og sukker sammen? Skal det være smeltet eller hvad?:-) Ellers lyder de vildt lækre!:-)

Maria   -  2012-11-09 13:14:15
Rigtigt lækker -:)

villiam   -  2012-10-14 13:04:36
Helt vildt lækre og de er lætte at lave

Jannie Petersen  -  2012-10-10 09:51:12
Vild lækre muffin. Jeg brugte frosne blåbær da årstiden ikke havde friske og den tog jeg først ud af fryseren lige inden de skulle i og det blev en succes :o)

  -  2012-08-16 22:16:02
Smager dejligt, men endnu bedre med hindbær. Det giver en meget frisk smag.

Maiken  -  2012-06-19 18:06:05
Er meget tilfreds med resultatet!

Camilla  -  2012-06-02 20:39:40
Gode muffins - men ikke fantastiske. Jeg kom til at putte 170 g. blåbær i, og det var for meget. Puttede også lidt ekstra chokolade i, og hvis jeg skal bage dem igen putter jeg nok lide mere i, omkring 150 g. Jeg synes godt den kunne bruge lidt mere sukker, men det skyldes måske at jeg puttede for mange bær i. Men gode kager, kan godt finde på at bage dem igen :)

-  -  2012-05-10 18:22:21
Er de bløde?

Mig  -  2012-05-10 18:21:55
Vi lavede dem og kom til at putte kakao pulver i. De blev helt mørke lilla. perfekte Halloween kager.

  -  2012-05-06 20:14:17
Helt vildt Lækre, har brugt mørk chokolade i stedet for hvid chokolade, smager fantastisk! Tak for opskriften;-)

Heidi  -  2012-04-26 16:00:13
Må slutte mig til de andre, de muffins er fantastiske! Brugte lidt mindre sukker, og alligevel blev de hamrende gode, uhmm. Det er ikke sidste gang de skal laves! :)

cecilie  -  2012-04-07 14:46:25
Super gode. Laver dem med hinbær, hvilket smager super godt.

Sally  -  2012-04-07 14:13:08
Ikke dårligt med Linds mint chokolade i i stedet for hvid chokolade

Rikke  -  2012-03-27 12:55:30
Fantastisk gode

Sarah elsker kage  -  2012-03-07 19:34:14
kan man godt bruge mørk chokolade??

nanna  -  2012-03-04 09:45:17
De er Mega gode og det der pift med hvid scokolade er bare fatasstisk!!!!<3<23!!!!

  -  2012-02-24 12:13:53
Kan man godt tage mørk chokolade i?

  -  2012-02-20 11:14:02
Super super lækkre muffins, kømpe hit her hjemme, har også prøvet med hindbær også super lækkert.

Majken  -  2012-02-12 16:39:58
Vi skar bærene over i halve - det fungerede rigtig godt synes jeg. Af den portion der er angivet til 15 muffins fik vi 21 stk.

Elisabeth  -  2011-07-04 12:36:21
Fryd dem endelig.. fortsat fantastiske

elisabeth Thorning  -  2011-06-18 16:24:17
prøver at fryse dem i dag, for de skal først bruges om 3 dage.. melder tilbage om det virker

  -  2011-05-30 21:37:16
Githa: Hvis jeg var dig, ville jeg mose bananerne (ligesom når man skal lave banankage) og husk: er bananerne meget modne, skæres der lidt ned på sukker, så de ikke bliver for søde

Githa  -  2011-04-24 15:38:44
Skal man skære bærene i stykker eller puttes de bare hele i?

lise  -  2011-04-07 15:50:17
fantasiske de er de bedste jeg har smagt!!!!!

Angela  -  2011-03-12 17:19:14
smager sindsygt godt, men der er måske lidt for meget sukker...

Carsten  -  2011-03-02 19:24:13
Så er du bagt, ifølge opskiften skulle jeg få 30 kager, men jeg fik 60! Så tjekke lige opskriften igennem igen, og har lavet noget af en dum fejl! Havde læst forkert så istedet for 150g smør, blev det 500g! Men hva dælen, de smager godt alligevel :) Skal dog også prøves med mindre smør en dag! :D

LittleOne  -  2011-02-19 16:03:36
Mhmm så lækre! Man kan også bruge grundopskriften og bare erstatte blåbærerne med bananer og den hvide chokolade med mørk, bliver de heller ikke dårlige af hvis man vil have banan-chokolade muffins

  -  2011-02-17 15:06:32
De er rigtig gode, jeg kom lidt mere chokolade i :o)

Eleven  -  2011-02-03 20:15:08
Jeg har lige fundet ud af hvor min lærer finder opskrifter. :D (Hjemkundskab)

Sara  -  2010-10-28 17:31:28
Super lækre, lavede lidt om på opskriften ;)

Mia  -  2010-10-21 22:25:38
Okay men meget søde det bliver lidt for meget.

Stine  -  2010-06-25 12:37:53
De bedste blåbær muffins jeg har smagt :-)

  -  2010-06-23 18:21:07
Vil bare lige nævne til alle dem der klager over for tyk dej, en muffin dej SKAL være tyk. Den må ikke være tynd og sjasket på samme måde som alle andre former for kage. En dej der fortyndes skal I huske og skal have mere i ovnen

  -  2010-05-31 12:52:46
Gode, og lette at lave. Brugte flydende margarine, hvilket gav dejen en god konsistens. Godt med frosne bær!

Mette  -  2010-05-03 20:53:11
Super skønne! De smager virkelig dejligt, både med friske men bestemt også med frosne bær - har prøvet med skovbær også - det var en lækker variation. Kan helt sikkert anbefales!

Louise  -  2010-04-26 14:31:43
De er fine, men ikke fantastiske. Synes dejen var for tyk, der skal nok lidt mere væske i. Lidt mindre sukker og mere chokolade i.

Louise  -  2010-04-25 11:35:29
De er fine, men ikke fantastiske. Synes dejen var for tyk, der skal nok lidt mere væske i. Lidt mindre sukker og mere chokolade i.

Pernille  -  2010-04-09 18:16:50
Meget lækre og rigtig lette at lave

AnneFelia  -  2010-03-08 12:56:51
de er rigtig lækre!!! Mmm :D

æg?  -  2010-03-07 21:17:23
hvad betyder 1.6 æg ?

anja4  -  2010-02-16 11:07:16
jeg lavede dem med halv sukker og uden chokolade og der blev de også rigtig gode. Dejligt de er så nemme at lave og smager super og holde sig friske i flere dage

  -  2010-02-14 09:09:44
MUHUMS!!! Jeg oplevede dog at de hævede op, men stadig havde en flad top...så ser de ikke så pæne ud. Kan man gøre noget for at undgå det?

Jonas  -  2010-02-05 23:50:45
Mine svigerinde spiste så mange af dem, at hun blev dårlig :) så vild begejstring herfra!

  -  2009-11-20 16:49:21
VEDR. FROSNE BLÅBÆR Jeg har haft stor succes med at komme frosne blåbær i dejen uden at tø dem op. Resultatet blev, at blåbærene var hele og fine efter bagning. Og så behøver man ikke at være så forsigtig, når bærrene vendes i dejen.

ClaudioX  -  2009-11-05 18:04:14
de blev gode - jeg puttede hvid chokolade og nøder i sammen med bær - tror at det skal lidt mere bage middel i - men ellers blev de gode og ikke for søde.

Bjørg  -  2009-11-04 15:54:27
Helt klart en 10'er. De er utroligt lækre og svampede! Mums! Er heller ikke for søde, hvilket er et stort pluds især når der er hvid chokolade involveret.

Trine  -  2009-09-25 16:22:36
Super fantastiske muffins :) De bedste blåbærmuffins jeg nogensinde har lavet, - alle er vilde med dem :)

Iben  -  2009-09-23 18:39:48
Er super lækkre, har selv lavet dem mange gange.

Camilla  -  2009-08-22 06:44:28
Mon ikke man kan erstatte den hvide chokolade med revet marcipan?! Det vil jeg prøve og så vende tilbage med resultatet.

  -  2009-08-19 20:14:48
Kan varmt anbefales. Tip: brug 25 g mindre sukker brug i stedet 50 mere blåbær.

T  -  2009-08-09 17:19:22
Kan de fryses?

Cecilie  -  2009-08-09 11:06:46
De ser gode ud... Men skal der blaabaer I.

Dorte B  -  2009-08-03 13:25:22
Virkelig lækre muffins. og rigtig nemme at lave

Jeanet  -  2009-06-17 11:54:55
De er bare super gode. Husk at hak chokoladen MEGET groft, så det ikke smelter helt, når de bliver bagt. Det er lækkert, hvis der stadig er lidt chokoladestykker i, som knaser lidt :)

Lise M  -  2009-06-15 16:38:56
Fantastiske, især med to spsk. vaniliesukker og 50 g. mere chokolade. Brugte som bunden i en bryllupskage; det var for vildt et hit :)

Fie Pedersen  -  2009-06-13 21:02:32
virkelig lækre, og smagte stadig som nylavede på andendagen.. kan kun anbefales!

Fætter Guf  -  2009-06-12 15:33:52
De bedste muffins ever!! Kom eventuelt lidt vaniliesukker i hvis du er i det søde hjørne:)

Tina  -  2009-06-10 17:11:46
De bliver super lækre, specielt med hvid chokolade og et blåbær på toppen!

Jonas  -  2009-03-21 23:10:33
Super muffins! Denne gang lavede jeg portioner. En med rabarber, en med ribs og den sidste med hindbær. Det kan anbefales!

Camilla  -  2009-02-11 12:27:07
Rigtig lækre muffins. Bagt flere gange både med frosne og friske bær - friske er klart at foretrække.

Mette  -  2008-12-19 12:20:29
De smager super godt... Prøv også at udskifte blåbær med tranebær, det er så godt.

Katja  -  2008-09-11 18:47:31
Kan de fryses ned?

tha carter  -  2008-08-04 20:35:12
jo det smager mega godt yes yes sådan

Sus  -  2008-07-09 22:10:41
SÅ gode. Har også brugt dejen som grundopskrift - og så brugt æbler, kanel og lys chokolade som fyld.

Sascha  -  2008-03-23 18:59:10
Super lækre.. vil prøve at lave den som en kage næste gang:-D

Merete  -  2007-09-21 18:51:29
Jeg brugte frosne skovbær, da jeg ikke kunne finde blåbær. De er dejligt syrlige, og passer godt sammen med chokoladen. Jeg hældte også lidt eksra mælk i. De blev vildt gode.

Anne  -  2007-08-17 10:30:37
Fik dem til e fødselsdag nu vil jeg selv bage dem

Kitt  -  2007-08-13 12:23:50
Ret læækre, men dejen er lidt for tyg så jeg brugte lidt sødmælk til at fortynde..

Charlotte  -  2007-07-26 13:34:45
Simpelthen så lækre og FLOTTE muffins. Jeg kom 50 g. mere chokolade i, og det blev de bestemt ikke dårligere af. De var også rigtig gode dagen efter... mums!

Danielle  -  2007-07-24 18:14:47
Frosne blåbær kan bl.a. købes hos Super Brugsen

Pernille  -  2007-07-05 14:23:59
SÅ lækre. Stor succes hos kollegerne :)

Baronen  -  2007-07-01 12:43:59
Hvor finder i frosne blåbær, har været i et utal af forretninger uden at finde blåbær

Danielle  -  2007-06-18 16:23:05
Virkelig lækre muffins - fungerer perfekt med frosne blåbær :-)

Tine  -  2007-05-19 11:46:28
Smager dejligt og nemme at lave

Jim  -  2007-02-01 17:44:51
Klart en 10´er...stor succes...allerbedst lune. Idé: Server lidt af den overskydende cremefraiche og et par friske blåbær som tilbehør ved siden af!

Jim  -  2007-02-01 17:41:18
Er i samme sekundt ved at blande blåbær og Chokolade i...glæææder mig!

Jenny  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan godt bruge frosne, de bliver dog lidt smattede..

Nina oqh Nash :)  -  0000-00-00 00:00:00
Okey.., men lidt Grimme

Doris GL  -  0000-00-00 00:00:00
Det lyder kærkre ud

Tilde  -  0000-00-00 00:00:00
Kan man bruge frosne blåbær?

Dorthe  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig lækker. Jeg bagte dobbeltportion, den passer til bradepanden fra ovnen. Dog brugte jeg mindre sukker....4 dl. til dobbelt portion :o)

Lene  -  0000-00-00 00:00:00
Er endnu engang vendt tilbage til disse muffins... Er blevet en delikat klassiker hos os (som er virkelige gourmet'er!)

Cecilie  -  0000-00-00 00:00:00
Vildt gode.. Lavede dem til prøvesmagning i dag. Min familie var vilde med dem. OG vi skal have dem til min konfirmation

Lone  -  0000-00-00 00:00:00
Simpelthen fantastiske. Serveret i en fritidsklub og var et kæmpehit.

Nora  -  0000-00-00 00:00:00
Helt vildt lækre.. mine favorit kage

Celina  -  0000-00-00 00:00:00
De lyder lækkre

  -  0000-00-00 00:00:00
smager enormt lækkert og er let at lave, vakte stor begejstring her hos os

Rikke Rudolph  -  0000-00-00 00:00:00
Simpelthen lækre!