Tortilla med kylling

Tortilla med kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Oprindelsesland : Mexico

MexicoKilde : Matopskrifter.no

Indsendt :      Red :
Tortilla med kylling, billede 4 Tortilla med kylling, billede 1 Tortilla med kylling, billede 2 Tortilla med kylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.kyllingefileter
 
 Marinade:
1 dl.presset citronsaft
1 lille bundt frisk koriander
0.5 dl.olivenolie
2 tsk.citronpepper
1 tsk.salt
 
3 løg
3 peberfrugter
25 g.smør til stegning
 
 Guacamole:
2 chilipebere (både rød og grøn)
0.5 løg
1 lille bundt koriander
2 avokado
0.5 dl.citronsaft
 
12 hvedetortillas
 tomatsalsa
 
Opskrift:
Bland citronsaft, finhakket koriander, olivenolie, citronpepper og salt i en pose. Tilsæt kyllingefileterne og luk posen. Læg kødet koldt natten over.

Smelt smør på en pande. Læg kyllingefileterne på og steg dem lysebrune.

Læg kødet over på en skærebræt og skær det i tynde skiver.

Skær løg og peberfrugter i strimler. Steg først løget til den er blank. Tilsæt så peberfrugter og steg til den er mør.

Hæld kyllingestrimlerne i og bland sammen.


Fordel blandingen i varme tortillas og læg lidt guacamole på og mexicansk tomatsalsa til slut.

Guacamole:
Hak chilipebere og 1 løg fint. Hhak koriander.

Halver avokadoerne og fjern sten og skal og mos dem. Bland med den øvrige ingredienser og smag til med citronsaft.





karakterer:
Opskriften er vist 87955 gange,
og udskrevet 2148 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (53 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-08-03 17:28:25
Hvorfor står der ikke noget om hvor længe tortillas med f.eks. kødfyld skal i ovnen og til hvilken temparatur

  -   2008-08-05 08:28:51
Guacamole bør nu have spidskommen i - det giver et ekstra pift.

  -   2007-11-27 09:56:26
Hvis man ikke bryder sig om frisk koriander, så erstat det med frisk bredbladet persille. Det har en mildere smag, dominerer ikke.

  -   2007-11-24 17:09:33
Fordi man bruger korriander til enormt mange retter i Mexico. Der findes mange "mexicanske" restauranter i Danmark hvor maden på ingen måder er som i Mexico.

  -   2007-03-22 22:15:11
??? hvorfor bruger man koriander i så mange opskrifter her på nettet - når vi har spist på mexicansk rest. ha jeg da aldrig oplevet, at få det i min mad og jeg ville vide det for det er for mine smagsløg totalt uspiseligt og jeg har meget ofte spist mexicansk - tør slet ikke bruge opskriften