Blinis demidoff

Blinis demidoff, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

ForretterRet : Forretter - Forretter

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :     

Ingredienser:
0.5 pakkefrisk gær eller 0.5 pakke tør
1 kopvarm mælk
3.75 dl.sigtet mel
2 æg æggeblommer let pisket
0.5 dl.fløde 50 %
 lidt salt
2 æggehvider stiftpisket
1 spsk.usaltet smør
2.5 dl.creme fraiche
120 g.sevruga kaviar eller mere hvis de ønsker det
 
Opskrift:
I en stor skål, opløses gær i mælk. Piske 2½ dl af mel i til det er jævn. Dæk til med et rent viskestykke og sæt det lunt i ca. 2 timer.

Slå ned og rør æggeblommer, fløde og det sidste mel i. Tilsæt salt, derefter vend æggehviderne i. Dæk igen og sæt til side i 30 - 40 minutter, til dejen er let og svampagtig.

Sæt en pande over middel varme og smelt lidt smør. Brug en spiseske og form 7.5-centimeter blinis (pandekager) med dejen. Lav nogle få blinis ad gangen. Steg til gyldenblond efter én side, derefter vend og steg den andre side. Når blinis er færdig, læg dem på en ovnfast tallerken eller fad og hold lun.

Ved serveringen, arrangere 3 - 4 blinis på hver tallerken og top med lidt creme fraiche og kaviar.

Tips:

Denne opskrift er en del af menuen til Babettes Gæstebud





karakterer:
Opskriften er vist 36220 gange,
og udskrevet 785 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-04-10 08:54:34
Hvorfor står angivelsen af mængden af mel ikke bare angivet i "kopper", når mælken gør det? Jeg tror der skal anvendes max 2 kopper mel, dvs cirka 3 dl mel - og ikke mere. Vores første forsøg blev mere som brøddej, men lidt vand i hjalp på det hele. Har set andre steder at der anføres 1 -1-5 mel, og det må vel betyde 1 til 1,5 kop mel?