Jordbærparfait med jordbær

Jordbærparfait med jordbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Parfait

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Parfait:
100 g.solmodne jordbær
100 g.flormelis
75 g.sukker
4 æggeblommer
0.5 stg vanille
3 dl.piskefløde
 
 Garniture:
2 dl.appelsinsaft
50 g.sukker
10 blade salvie
0.5 vanillestang
500 g.modne jordbær
 
Opskrift:
Parfait:
Sukker og æggeblommer piskes hvidt. Fløden piskes lind. Dvs. ikke helt stiv. Jordbærrene afstilkes og pureres i blender sammen med flormelis. Æggemassen og flødeskummet vendes sammen og til sidst vendes jordbærpuréen i. Massen hældes i afkølede portionsforme og stilles i fryseren i min. 4 timer.

Garniture:
Alle ingredienser koges sammen og skummes under kogningen. Karamellen skal koge til den danner gardiner på en tallerken, ca. 15 minutter. Salvieblade tages op og kasseres. Afkøles. Jordbærrene afstilkes og deles i kvarte og vendes derefter i karamellen. Der kan eventuelt tilsættes lidt friskskåret salvie.

Anretning:
Jordbærparfaiten tages ud af fryseren og stilles i køleskab, ca. ½ time før den skal serveres. Parfaiten slåes ud midt på en tallerken, og rundt om lægges jordbær vendt i karamel.

Tips:

Variationstips:
I bærsæsonen kan man bruge andre slags bær, f.eks. hindbær, brombær, blåbær osv.





karakterer:
Opskriften er vist 11992 gange,
og udskrevet 203 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu