Gråand i portvin

Gråand i portvin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Vildand - moseand - stokand

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 gråænder
1 spsk.smør
 salt
 peber
5 kvistetimian
2 dl.portvin
1.5 dl.vildtbouillon
2 dl.piskefløde
 et par dråber citron
3 spsk.maizena
 
Opskrift:
Fuglenes renses omhyggeligt og aftørres. Gnid dem med salt og peber. Brun dem i smør i en gryde. Dæmp varmen, tilsæt timian og lad ænderne stege i 15 min.

Vend dem og tilsæt portvin og fond. Damp videre ved lav varme i ca. 30 min. mere. Mærk efter, om lårene er møre. Er de ikke det, vrid dem af fuglene og lad dem simre i endnu 15-20 min.

I mellemtiden holdes det resterende kød varmt indpakket i stanniol.

Jævn saucen med maizena og lad den koge ind i nogle minutter, inden den smages til med citronsaft, ribsgelé, salt og peber. Justér evt. farven med kulør.

Skær brysterne ud i skrå skiver og anret dem på et varmt fad med lårene.

Byd smørstegte æblebåde, ribsgelé. små smørristede kartofler og en salat med blegselleri og valnødder, vendt i creme fraiche til.





karakterer:
Opskriften er vist 22836 gange,
og udskrevet 986 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.3    (26 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-09-02 01:57:00
Jeg ville nok starte med brystside. Den er nemmere at tage op og gøre klar når den er færdig hvis den ligger på ryggen. I princippet tror jeg faktisk det er ligemeget.

  -   2005-01-01 01:01:01
angiv venligst om man starter på brustsider eller rygside ved stegning - iøvrigt dejlig opskrift. STOR ROS