Melon kage med pecanpraline

Melon kage med pecanpraline, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Melon

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 æg
2.5 dl.solsikkeolie
5 dl.sukker
1 stang god vanille (kornene)
1 lille moden melon (fx cantaloup) eller anden frugt 300 – 600 gr.
625 g.hvedemel
1 tsk.groft havsalt
1 spsk.bagepulver
2 spsk.stødt kanel
1 tsk.stødt ingefær
 
 Glasering:
175 g.smør
2.5 dl.brun farin
150 g.pekannødder uden skal eller mandler
 
Opskrift:
Forvarm ovnen til 125 grader. Pisk æg, olie sukker og vaniljekorn sammen i en skål. Skær skindet af melonen, fjern kernerne og skær frugtkødet i mindre stykker. Blend det til en fin konsistens og vend melonen i dejen. Bland mel, salt, bagepulver og krydderierne i og rør dejen godt sammen. Fordel dejen i to smurte brødforme og bag den en time i ovnen.

Smelt smørret med farin i en lille tykbundet kasserolle. Farinen må gerne karamellisere og derved blive let brun. Men den må ikke blive sort, så pas på. Kom pekannødderne i og lad dem riste med forsigtigt under omrøring i et par minutter.

Når brødene er færdige, tager du dem ud af ovnen og lægger dem på en rist med et stykke bagepapir. Hæld den mørke pekanpraline over brødene, den skal løbe lidt ned af siderne, og lad brødene køle af.

Det er ikke sikkert at 1 time i ovnen er nok. Prik til kagen inden den tages ud.





karakterer:
Opskriften er vist 13587 gange,
og udskrevet 214 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-09-13 17:31:20
Brugte 1 dl mindre sukker uhm den er god

  -   2008-02-28 14:12:56
Lidt for sød kage efter min smag...måske man kan holde lidt igen med sukkeret?!