Irish coffee-roulade

Irish coffee-roulade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Roulader

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
3 æg
8 spsk.sukker
2 dl.hvedemel
0.5 tsk.bagepulver
 
1 spsk.højkoncentreret espressokaffe eller 1 tsk pulverkaffe (Nescafé)
1 håndfuld valnøddekerner
1 dl.vand
1 dl.sukker
2-4 spsk.whisky
2 dl.iskold piskefløde
2 tsk.sukker
 
Opskrift:
Pisk æg og sukker let og luftigt, men tilsæt enten espresso eller pulverkaffe inden der piskes. Den grundige piskning vil få pulverkaffen til at opløse sig i æggemassen. Vend forsigtig mel og bagepulver i. Dejen jævnes ud på en bradepande, på smurt papir.

knus valnødderne groft ud over dejen. Bag dejen ved 190° i ca. 8 min. Vend den ud på sukkerdrysset papir og lad den køle af.

Kog sukker og vand sammen og lad det køle af. Smag til med whisky og dup blandingen på den afkølede bund med pensel. Pisk den iskolde fløde med sukkeret, til den er meget stiv, men ikke grynet. Fordel fløden på bunden og rul sammen ved hjælp af papiret. Sigt lidt flormelis over den færdige roulade.





karakterer:
Opskriften er vist 12682 gange,
og udskrevet 254 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-11-17 21:43:48
utoliglet og lækker kage til en god kop kaffe. Kagen serveres kold