Millionbøf

Millionbøf, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Hansens Opskriftservice

Indsendt :      Red :
Millionbøf, billede 4 Millionbøf, billede 1 Millionbøf, billede 2 Millionbøf, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
500 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Paprika
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
   
Opskrift:
Pil og hak løget groft. Smelt fedtstoffet eller varm olien i en gryde, og brun løgene heri. Tilsæt det hakkede oksekød, og vend det godt til har fået farve.

Kom bouillon, paprika, salt og peber ved og lad retten snurre ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min.

Ryst eller rør en jævning af med mel og koldt vand, og rør den i kødblandingen. Lad retten koge igennem yderligere 5 minutter. Farv med et par dråber kulør og smag til med salt og peber.

Serveres til kartofler, kartoffelmos, kartoffelsne eller marcaroni.

Tips:

Farven på millionbøffen skal minde om saucen til hakkebøf med bløde løg.

Hvis du vil gøre retten ekstra lækker og mere fed, kan du komme en anelse piskefløde i.

Dette er en ret som de fleste børn og voksne vil elske, selvom den er ganske simpel.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Millionbøf

karakterer:
Opskriften er vist 983757 gange,
og udskrevet 24280 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (165 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7394 (1760 kcal)
KJ pr. Pers. 1848 (440 kcal)
Vægt ialt 1468 gram
Vægt pr. Pers. 367 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 503 KJ (119 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 8.3 gram
Kulhydrat 4.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-09-13 18:08:59
Super

  -   2021-03-13 11:57:43
Jeg kommer nogle x champignon i + gulerødder, hvis det skal være rigtig meget sundt.

  -   2018-11-11 20:10:58
Jeg bruger altså 500 gram kød og 500 gram løg som opskriften siger og det smager konge 😀

  -   2017-03-26 18:22:13
Syntes det er en god opskrift. I nat vågnede jeg op med et set, og tænkte retten må kunne laves med spaghetti, og det blev altså et hit ☺☺☺

  -   2017-03-22 18:15:02
Jeg bruger også et par fed hvidløg for lige at give det et ekstra pift.

  -   2017-01-28 19:18:55
vil nok mene at det kun er 50 gram løg man laver jo ikke 500 g løg til 500 g kød

  -   2016-10-13 17:16:07
AAarh, et halvt kg. løg, er måske lige at skyde lidt over målet, hva?! ;o)

  -   2016-10-10 22:59:09
flere opskrifter har jeg afprøvet og denne vender jeg tilbage til.Tak.

  -   2016-08-05 01:02:49
Hej, fantastik ret, typisk dansk, jeg elsker det bare, lidt hvidloej vil ogsaa vaere godt, syns du ikke.

  -   2014-09-10 17:31:59
Energifordelingen er misvisende da kartoflerne ikke er medregnet. Man kan også bruge mere magert fars. Denne ret kaldes også væltet lokum.

  -   2014-08-29 21:46:41
så nem, at selv en ung student som mig kan lave den!

  -   2014-05-19 18:26:33
Fantastisk ret!

  -   2014-03-18 10:03:22
Rigtigt god ret, og meget nem af lave.

  -   2014-03-06 14:40:20
Der mangler helt klart piskefløde. ;-)

  -   2014-03-03 11:28:37
Jeg kan ikkke se nogen grund til at laveom på opskriften.Der står gammeldags millionbøf.

  -   2014-02-15 17:17:26
Vi bruger Karry, i stedet for Paprika, det smage også godt.

  -   2014-02-08 22:37:07
brugte både grøntsags og okse bouillon i sovsen, samt soyasovs i stedet for salt. Ærter og majs er også godt, samt lade pastaen få halvdelen af tiden i sovsen, da de så trækker smag til sig

  -   2013-11-29 18:41:46
ved at følge denne opskrift ender man med noget meget uspiseligt. jeg nægtede at servere det, og måtte skaffe pizza i stedet. nogle meget essentielle ting mangler kraftigt en mængde angivelse. mængde af vand og kulør er ikke ligegyldigt for konsistens og smag.

  -   2013-11-21 08:58:41
Jeg tilsætter altid eddike og sukker i stedet for paprika, lige dele af hver :) Det giver en super lækker smag :)

  -   2013-08-10 17:22:13
Prøv med ribsgele i sovsen

  -   2013-06-03 14:02:21
Rigtig god ide med paprikaen, havde jeg ikke tænkt på selv

  -   2013-05-25 16:47:17
Med 2 børn (2&3 år) og mig som de eneste så er hittet at følge opskriften men tilføje en spiseske estragon (tørret) lidt mere løg ca. 600 gr. ialt husk løg bliver søde i smagennår de bliver svidset. Lav mosen med kartofler og gulerødder ca 4 gange så mange kartofler som gulerødder. hvis sovsen skal glide let for ungerne så stavblendt den så den bliver endnuqaa mere findelt gøres til sidst. velbekomme

  -   2013-02-06 17:50:15
Super lækker :-) har elsket den ret siden barns ben. Smager også super med lidt ketchup i sovsen;-)

  -   2013-01-15 17:53:27
Jeg troede det var min mors opskrift, hun serverede den altid med brede noodler

  -   2012-12-16 19:48:49
Super god. tilsæt med fordel tomatpure, lidt smør, et fed hvidløg og engelsk sovs.

  -   2012-12-04 17:22:53
Kan se på alle de kommentarer at folk vil have Kødgryde og ikke Millionbøf... Syntes det er sørgeligt, for det er 2 forskellige retter....

  -   2012-11-20 15:50:00
Jeg tilsætter også gulerødder, lauerbærblade og en anelse tomatpuré

  -   2012-10-25 19:26:38
Jeg lavede den også med majs - lækkert. Fin og let ret

  -   2012-08-25 21:47:30
Uhm, det er virkelig en dejlig sommerret

  -   2012-08-19 17:28:42
den er helt fantastisk, men tilsætter også et skvæt balsamico-eddike, så får den lidt syrlig smag..

  -   2012-05-30 18:15:23
Kom også gerne lidt ketchup.. Det giver en god afrunding ;)

  -   2012-04-26 19:19:58
ikke at forglemme et par laurbærblade - giver lige prikken over i'et

  -   2012-04-12 18:03:09
Super lækker opskrift smager lige som da min lavede den da vi var barn. Super

  -   2012-01-13 16:55:25
med soyasauce, lidt ketchup, og et par revne gullerødder smager det godt

  -   2011-11-13 21:36:46
På en skala fra 1 til 10 vil jeg sige 15 :)

  -   2011-11-10 17:16:43
Min livret... Mums :)

  -   2011-10-16 18:52:57
Kanon nem og som Mormor Lavden den. Lækkert og hurtigt..Katoffelmos et MUST. Hjemmelavde sefølig

  -   2011-10-05 19:43:01
Mmmmmm... Lige som min mormor lavede den... :)

  -   2011-09-20 19:51:55
DEN ER GO´ 8 STJERNER!!!

  -   2011-09-18 18:49:15
Hey den her ret er bare god prøv den det er den bedste nogensinde

  -   2011-07-08 16:47:29
Mille de boeuf med mos.Nam nam...Det skal vi ha´i avten do!

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her