Mørbradgryde i ovn

Mørbradgryde i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Mørbradgryde i ovn, billede 4 Mørbradgryde i ovn, billede 1 Mørbradgryde i ovn, billede 2 Mørbradgryde i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
250 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
   
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
2 Laurbærblade
Timian, frisk
2 dl. Bouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
500 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
evt. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
lidt Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Rens mørbraden for sener og skær den i 2-3 cm skiver, kryder med salt og peber og brun dem på panden. Tag kødet op og brun de hakkede løg sammen med porrerne i skiver. Hæld det hele i en ovnfast gryde.

Peberfrugter i tern, laurbærblade, timian, salt og peber tilsættes.

Panden koges af med bouillon og fløde og hældes ved. Læg låg på og sæt det i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 20-30 minutter.

Kom champignons i skiver på en tør pande og rist dem tørre, før olien tilsættes.

Efter 15 minutter i ovnen tilsættes champignons, og det hele smages til. Kan jævnes med maizena.

Serveres med ris.





Beskrivelse:

Mørbradgryde i ovn - en smagfuld oplevelse

Hvis der er noget, der kan samle hele familien om middagsbordet, så er det en god omgang mørbradgryde. Retten henvender sig til den brede målgruppe, og kan tilpasses alt efter smag og behag. Den traditionelle mørbradgryde laves, som navnet angiver, i en gryde, men du kan sagtens lave retten i ovnen. Det er nemt at lave mørbradgryde med bacon i ovn, så selv ungerne derhjemme kan være med. Du kan med fordel lave en stor portion, da retten er velegnet til at komme i fryseren - hermed har du til en nem omgang aftensmad uden at gå ned på smag.

Mørbradgryde i mange varianter

Retten tillader, at du kan eksperimentere med ingredienserne og derved sætte dit eget præg. Den traditionelle mørbradgryde består som oftest af svinekød, cocktailpølser, bacon og sauce. Nogle vælger at tilsætte ananasstykker for at give retten et eksotisk twist, mens andre foretrækker et skvæt vin i saucen. Du kan også eksperimentere med flere grøntsager, hvis du ønsker en mere “grøn” version af retten. Her kan du eksempelvis prøve med squash, gulerødder, ærter og porer.

Du finder min opskrift på klassisk mørbradgryde her.

karakterer:
Opskriften er vist 149844 gange,
og udskrevet 3594 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9667 (2301 kcal)
KJ pr. Pers. 2416 (575 kcal)
Vægt ialt 2356 gram
Vægt pr. Pers. 589 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 410 KJ (97 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 6.6 gram
Kulhydrat 3.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-02-21 13:56:11
Jo, retten er rigtig god, men hvordan jævnes sovsen, og kan man servere broccolisalat til?

  -   2010-05-07 22:33:20
Rigtig dejlig og nem ret - med mange grøntsager i et og samme fad. Jeg bruger peberfruget i 3 faver - givet et fantastisk farvespil. Jeg har også serveret retten til gæster - som alle har været vældig begejstret. Ikke ret meget opvask efterfølgende.

  -   2007-02-18 09:12:21
Det er ikke nødvendigt at bruge gryde, et ildfast fad med låg kan også sagtens bruges, peberfrugterne kan også svitses på panden inde de lægges i gryden.