Marokkansk Lammegryde med cironbulgur

Marokkansk Lammegryde med cironbulgur, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Oprindelsesland : Marokko

MarokkoIndsendt :     
Marokkansk Lammegryde med cironbulgur, billede 4 Marokkansk Lammegryde med cironbulgur, billede 1 Marokkansk Lammegryde med cironbulgur, billede 2 Marokkansk Lammegryde med cironbulgur, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
450 g.fersk lammekød i tern
 
 Marinade:
1 fedknust hvidløg
0.1 g.safran
0.5 tsk.stødt ingefær
0.5 tsk.stødt kanel
2 tsk.paprika
0.5 dl.olivenolie
 
2 hakkede løg
1 ds.hakkede tomater
5 dl.kalve- eller hønsebouillon
0.75 dl.appelsinsaft
0.5 appelsin appelsin skal herfra
8 tørrede abrikoser
8 svesker med sten
50 g.hele smuttede mandler
1 tsk.salt
 cayennepeber
 
 Citronbulgur:
3 dl.bulgur
6 dl.grøntsagsbouillon
0.5 dl.citronsaft
25 g.smør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Rør hvidløg, safran, ingefær, kanel, paprika og olivenolie sammen og vend kødet i kryddermarinaden. Lad kødet trække tildækket i køleskab til næste dag.

Svits kødet i en stegegryde sammen med hakkede løg i ca. 5 min.

Kom tomat bouillon, appelsinsaft og skræl ved, og lad retten koge 30 min. for svag varme uden låg. Tilsæt abrikoser, svesker og mandler og kog i endnu 15 min. Smag til med salt og cayennepeber.

Bring grøntsagsbouillon og citronsaft i kog. Tilsæt bulgur og lad det koge 10 min. ved svag varme under låg. smag bulguren til med salt og peber og server den til kødet.





karakterer:
Opskriften er vist 54822 gange,
og udskrevet 1234 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-04-05 20:32:08
Angående bulguren. Hvor skal smørret så i?

  -   2016-12-01 13:25:01
Hvornår blev retten opfundet, og hvad er dens oprindelse?

  -   2005-01-01 01:01:01
Bare super!