Lammeculotte på grill

Lammeculotte på grill, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeculotte

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Lammeculotte på grill, billede 4 Lammeculotte på grill, billede 1 Lammeculotte på grill, billede 2 Lammeculotte på grill, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.lammeculotter
0.5 dl.olivenolie
0.25 dl.citronsaft
2 fedknust hvidløg
1 kvistrosmarin
 salt
 peber
 
 krydderkartofler:
750 g.små nye kartofler
0.5 dl.hakket persille
0.25 dl.frisk hakket oregano
50 g.smør
 salt
 peber
 
 Tomatsalat:
4 storetomater
1 lillesalatløg
8 sorte oliven uden sten
 frisk oregano
 
Opskrift:
Mariner lammeculotterne (ca. 300 g. stykket) mindst 1 time i køleskab i olivenolie, citronsaft, knust hvidløg og rosmarin.

Vask kartoflerne grundigt. Læg de skrubbede kartofler på et stort stykke eller 3-4 mindre stykker folie. kom hakkede krydderurter, smør, salt og peber ved kartoflerne og pak folien tæt omkring. Bag kartoflerne 45 min. ved 200º.

Skær hver tomat i skiver og læg hakket løg, oliven og oregano imellem skiverne

. Grill lammeculotterne ca. 30 min. vend dem jævnligt og lad dem hvile tildækket i mindst 10 min.

Lammeculotterne kan også tilberedes i ovnen. Brun dem 15 min. 225º og steg kødet færdig ved 175º i ca. 15 min.

Krydr kødet med salt og peber og skær det i tynde skiver, tzatziki, tomatsalat og et godt brød til.





karakterer:
Opskriften er vist 321583 gange,
og udskrevet 8001 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (71 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-11-12 15:01:29
Det er lidt underligt, at der i opskriften på tomatlasagne står oregano, og på billedet er der vist basilikum...

  -   2008-12-12 18:45:39
Er fantastisk hvis den brunes på panden, og steges færdig i en stegepose i ovnen 30 min ved 175 grader

  -   2008-06-21 17:25:19
Hel suveræn opskrift. Lavede den også på weberen (indirekte med låg uden at vende kødet), brugte stegetermometer (77 gr. C) og den angivne tid (ca. 30 min) passede perfekt. Kødet må endelig ikke få længere tid, da det så vil blive tørstegt.

  -   2007-03-14 19:18:58
Stegte dem i webergrillen over indirekte varme, men den skulle have ca. den dobelte tid for at være gennemstegte. Græsk tzazikicreme ved jeg ikke hvad er, det kunne være græsk yoghurt eller afdryppet alm yoghurt, men vi brugte tzatziki i stedet og undlod gedeosten.