Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Kødtærte de lux

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

Hakket oksekød - OksefarsOprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt af : sumalle

Indsendt :

Kødtærte de lux, billede 4 Kødtærte de lux, billede 1 Kødtærte de lux, billede 2 Kødtærte de lux, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kødfyld:
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
200 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 tsk. Timian, tørret
2 tsk. Basilikum, tørret
2 tsk. Oregano, tørret
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Æggemasse: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
400 gram Butterdej
   
150 gram Mozzarella. 30+ (den friske)
   


Opskrift:

Skær baconen i mindre stykker og steg den næsten sprød og kom dem i en skål. Svits det hakkede løg og hvidløg i olien,tilsæt kødet og svits det. Tilsæt krydderierne og bacon. Lad det køle lidt af.

Æg, fløde, rasp, salt og peber piskes sammen.

Bland kødfyldet og æggemassen.

Rul butterdejen ud skær 8 strimler til flet-låg (kan undlades) .Beklæd et tærtefad med butterdej og hæld fyldet i. læg osten ovenpå og til sidst fletlåget.

Bages i 30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Serveres varm med en god salat og hvidløgsflute.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (184 stemmer)

Opskriften er vist 282596 gange,
og udskrevet 14751 gange.


Energi:
KJ total 20974 (4993 kcal)
KJ pr. Pers. 5243 (1248 kcal)
Vægt ialt 1747 gram
Vægt pr. Pers. 436 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1200 KJ (285 kcal)
Protein 13.2 gram
Fedt 20.3 gram
Kulhydrat 13.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Louise  -  2015-10-09 11:41:24
Jeg laver ofte 2 og fryser så den ene inden jeg bage den, så er det bare fra fryseren og i ovnen, så sviner man kun 1 gang og har nemt lækkert mad til en anden dag :-)

Mette  -  2015-03-21 18:59:14
Super dejlig tærte som specielt min søn på 19 år er helt vild med.

  -  2014-01-12 16:52:23
Har tit lavet denne tærte og i mange variationer. Den hitter altid, selv hos ungerne :-)

  -  2013-10-17 15:06:38
Hvilken diameter har fadet? Og skal det have høj kant, eller bare alm. Kant?

Lisbeth  -  2013-08-21 15:24:36
Også lækker med små stykker gulerod og porre i. Gæsterne var vilde med den.

Camilla  -  2013-03-13 21:48:34
Er jeg den eneste som oplevede, at butterdejen i bunden var helt blød og ubagt?? Ellers en rigtig lækker 'syndrig' tærte.. :o)

MK  -  2012-06-14 12:48:01
Har lavet den flere gange nu, er begyndt at smide 200 Gram ost på, det gør jeg for at holde på det meste af væden så tærten forbliver lækker og ikke tør ;)

  -  2012-04-13 17:56:23
Super nem og god tærte. Er nu 2. gang jeg laver den. Prøver med mælk i stedet for fløde.

Lilli  -  2012-03-24 17:10:50
Har lavet den flere gange, stor succes. Tærten kan sagtens laves dagen før, men skal dog bages og så blot varmes næste dag :o) Oplagt ide på en travl dag!

Jeanette  -  2012-03-19 09:57:23
Den fik ros helt til skyerne.. Brugte dog almindelig tærtedej og rev gulerod i kødet.

Bombay  -  2011-11-02 12:48:51
Hvor meget af det kan man lave dagen før? Kan man godt lave det hele og se bare smide det på køl og så bare tilberede det dagen efter eller?

Mette  -  2011-10-24 09:23:58
Til Kamma. Der står også, at kødet skal svitses. Den er mega god og dejlig nem at lave. Skønt med en god opskrift - den laver jeg igen og igen. Alle i fam. synes godt om den.

Lisa  -  2011-10-02 20:55:48
Den er god, men man kunne godt skære lidt ned på osten. (: Jeg brugte tærtedej i stedet for butterdej, og jeg brugte rugmel i stedet for rasp.

Bettin 1966  -  2011-06-18 14:32:47
Super tærte, og ja der er et allernativ til butterdejen, nemlig focaccia dejen, som også kan købes færdig. Er ikke nær så fed og smager helt fint.

Judith  -  2011-04-28 17:15:11
Er der et alternativ til den fede butterdej?

Anita  -  2011-03-21 15:22:32
Rigtig god:-) Elsker kød:-)

Anette  -  2010-12-14 22:34:49
Den ser mere indbydende ud end den smager... meget meget tung og alt for tør.. lavede den lige efter opskriften og lavede en salat til... vi spiste en trediedel og resten røg ud.... øv øv!

Kamma  -  2010-07-22 02:19:55
Jeg mener at det hakkede fars skal svitses før det blandes mes æggemassen

Dennis  -  2010-02-12 13:39:02
Synes den er så perfekt, man kan servere den på så mange måder, serverede den med bagt kartoffel og kogte grøntsager var et hit.. :)

Katrine :)  -  2010-01-26 16:33:56
Hvor lang tid tager det ca. at lave retten?

Heidi=)  -  2010-01-22 13:51:52
MUms... Det er en rigtig god og let tærte. Fulgte rådet med 2 spsk. hakket jalapeños og lidt mere krydderier... Det var bare guf. Købte butterdej i ruller. Dejligt nemt.

Lisbeth  -  2009-09-10 16:24:35
hej, den som har sat opskriften ind, hvor meget kan der være i en tærteform? eller bare en som har prøvet og lave opskriften.

Jette Foldbjerg  -  2009-07-13 08:49:04
Det er virkeligt en lækker middag og nem-hurtig at lave, jeg serverde den med frisk broccolisaltat.

Helle  -  2009-06-09 16:57:42
Jeg er bestemt ikke en haj i et køkken, så jeg var lidt skeptisk inden jeg startede - men det er bare rigtig nemt, og det smagte HELT fantastisk! Rigtig lækker med en let salat til.

Jette D  -  2009-05-31 13:24:49
Meget lækker tærte, jeg serverede den til min fødselsdag, og det var en stor succes. Min datter fik opskriften med hjem, og ville servere den til "babyboom" aften.

Helle  -  2009-02-09 12:59:34
Den er rigtigt lækker, med en dejlig salat til...

Lene  -  2008-12-16 20:26:25
Rigtig god tærte, en god ret til hele familien både små som store.

Vibeke  -  2008-12-16 13:48:10
Den er bare god, børnene elsker den.....

Nina  -  2008-11-10 19:12:32
Rigtig lækker tærte. Nem at lave og meget mættende. Evt. et par ovnstegte kartofler til og lidt salat, så kan den sagtens bruges til hovedret

Stine  -  2008-11-03 20:53:43
Nem at lave og smager rigtigt godt. Har lavet den flere gange og har kun hørt god fra folk. ;) Den kan varmt anbefales. Velbekommen.

mille  -  2008-10-09 14:09:21
puha den er meget tung. næste gang skal der meget mere andet end kød i!

Amalie 13 år  -  2008-09-17 11:42:12
Hej lavede den helt selv... så nem. alle i familien var meget glade for den.. syntes også selv den smager fantastisk. kan armt anbefales.;-)

Ditte  -  2008-09-03 09:07:34
Super lækkert! Den var et hit!

Marianne  -  2008-08-11 19:56:12
Super lækker tærte. Og så er den meget nem at lave.

Per  -  2008-07-10 14:54:38
Størrelsen på tærtefadet her er 27 cm. i diameter

Per  -  2008-07-06 16:18:26
Der kan også fint serveres små nye kartofler og en klat kryddersmør til.

Marie  -  2007-08-07 22:02:03
Super lækker tærte... Kæresten var helt vild med den!

MadMor  -  2007-04-22 02:04:58
Timian hører ikke til i vores køkken! Til gengæld tilsatte jeg 2 spsk finthakket Jalapeños - og dét var sagen!

Kronhjort  -  2007-02-11 20:11:26
Lækker tærte. Den er også god med feta.

Mona  -  0000-00-00 00:00:00
En dejlig måde at få hakket kød på.

pia  -  0000-00-00 00:00:00
Super god. vi lavede den til gæster, og de synes alle den er lækker. vi brugte også rød peber og tomat...

Gitte  -  0000-00-00 00:00:00
God med rød peber i + tomater under osten, lækkert

Gitte  -  0000-00-00 00:00:00
Meget let at lave, kødet kan tilberedes dagen før, så det bare er lige til at gå til

signe  -  0000-00-00 00:00:00
perfekt