Skovhuggerbrød

Skovhuggerbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1.5 dl.lunkent vand
50 g.gær
2.5 dl.ymer
2 tsk.salt
2 spsk.sirup
300 g.groft rugmel
375 g.hvedemel
 
 Pensling:
 varmt vand
 sesamfrø
 birkes
 
Opskrift:
Vandet kommes i en skål. Gæren smuldres i. Ymer, salt, sirup, rugmel og hvedemel tilsættes, og dejen æltes. Dejen æltes igennem på bordet, til den er smidig. Skålen drysses med lidt med og dejen lægges i. Stilles til hævning et lunt sted ca. 1 time.

Dejen slås ned og deles i 16-18 stykker, der trilles til boller. En bradepande eller rund form smøres med margarine. Bollerne lægges tæt ved siden af hinanden. Et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 20 minutter.

Pensles med vand og drysses med sesamfrø og birkes. Hæver ca. 10 minutter uden at være tildækket.

Ovnen opvarmes til 200 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Bollerne bages på midterste ovnribbe ca. 40 minutter.

De færdige brød vendes ud af bradepanden. Når brødene er kolde brækkes de fra hinanden.





karakterer:
Opskriften er vist 5969 gange,
og udskrevet 130 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu