Rugblandingsbrød

Rugblandingsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
5 dl.lunkent vand
50 g.gær
2 spsk.olie
3 tsk.salt
1 tsk.sukker
400 g.groft rugmel
200 g.sigtemel
 
 Pensling:
 vand
 
Opskrift:
Vandet hældes i en skål. Gæren smuldres og røres i. Olie, salt, sukker, rugmel, sigtemel og hvedemel tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Hæver 1 time et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse.

Dejen slås ned og formes til et brød. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Brødet lægges på pladen og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 45 minutter et lunt sted.

Brødet pensles med vand og ridses med en skarp kniv.

Ovnen opvarmes til 200 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på midterste ovnribbe 45-50 minutter.

Når brødet er færdigt, pensles det med lidt vand og lægges til afkøling på en bagerist.





karakterer:
Opskriften er vist 9459 gange,
og udskrevet 218 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-09-09 15:38:56
Hvedemel?? Hvor meget ca?