Østrigsk brød

Østrigsk brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Østrig

ØstrigIndsendt :     

Ingredienser:
2 dl.mælk
2.5 dl.vand
25 g.gær
2 tsk.salt
750 g.hvedemel
 
 Pensling:
1 dl.vand
1 tsk.maizena
 
Opskrift:
Mælken lunes, og vandet tilsættes. Gæren smuldres og røres i mælkeblandingen. Salt og mel tilsættes og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen.

Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig. Skålen drysses med lidt mel.

Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over.

Hæver ca. 45 minutter et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse.

En form smøres med margarine. Dejen slås ned og formes til et brød, der lægges i formen. Et viskestykke lægges over. Efterhæver et lunt sted ca. 20 minutter.

Vand og maizena koges sammen og pensles på brødet.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe 35-40 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 13681 gange,
og udskrevet 226 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-01-08 10:20:29
Vi har undladt at sætte en skål vand i bunden, men bagt den ved 200 grader varmluft i stedet for

  -   2007-01-08 10:19:39
Vi har undladt at komme en skål med vand i bunden, men har bagt den med varmluft ved 200 Grader