Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Grovbrød med mandler - alternativt rugbrød

Antal: 2 Brød

Ret : Brød boller og kiks

Hovedingrediens : Mel

JyttemelFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :


Ingredienser:
5 dl.vand
1 dl.hørfrø
 
500 g.Jyttemel
3-4 dl.vand
50 g.gær
1 dl.vindruekerneolie
2 tsk.salt
75 g.grofthakkede mandler
75 g.solsikkekerner
1 spsk.anisfrø
1 spsk.fennikelfrø
 


Opskrift:

Hørfrø og vand koges i 5 minutter, hældes kogende over melet. Melmassen smuldres godt, mandler og solsikkekerner tilsættes, og det hele afkøles. Herefter opløses gæren i lidt vand og tilsættes melet sammen med vindruekerneolie, salt og vand. Dejen skal være tung og klæbrig. Den forhæves i ca. 30 minutter.

Læg dejen i 2 smurte 1 liters forme og lad brødet hæve i 20 minutter.

Bag brødet ved 250° i 5 minutter, herefter ved 180° i 65 minutter.

Når brødet er taget ud af formen, pakkes det ind i klæde, til det er afkølet.

Tips:

I stedet for anis og fennikelfrø kan man bruge 1½ spsk hel kommen.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
1.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 23592 gange,
og udskrevet 545 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


besch  -  2014-07-01 13:01:55
Hvad er "Jyttemel"?