Græske hvedebrød

Græske hvedebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :     

Ingredienser:
1 l.lunken vand
50 g.gær
2 dl.god olivenolie
4 æg
1 spsk.salt
2 kg.hvedemel
 
Opskrift:
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt olie, æg, salt, samt det meste af melet. Gå over til håndæltning, kom ikke mere mel i end nødvendigt, men min erfaring er at brødene tager ca.2200gr. Ihvertfald skal dejen være glat, og skal kunne slippe skålen, men samtidig smidig og "levende". Lad efterhæve lunt og under klæde 1 time. Slå dejen ned, og form 6 runde brød og placer dem i en bradepande, der er smurt med olie, pensl tillige på siderne af brødene, så er de nemmere at skille fra hinanden efter bagningen. Lad atter efterhæve under klæde 45 min. Pensl brødene ovenpå med letpisket æg, og rids dem med en skarp kniv.

Bages ved 225 grader nederst i ovnen 35-40 min

Tips:

Drys evt. med groft salt inden bagningen





karakterer:
Opskriften er vist 12075 gange,
og udskrevet 366 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-07-28 09:17:19
Fantastisk opskrift. Familie og kolleger roser altid brød bagt efter denne opskrift. Jeg laver 2 store brød, som bages på nederste rille i varmluftovn ved 225 grader i 50 minutter. Jeg supplerer som regel opskriften med enten solsikkekerner eller opblødte hvedekerner. Brødet er godt at fryse ned og holder fint i brødkurven.