Speltbrød med honning

Speltbrød med honning, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Speltmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
100 g.Lima speltkerner (eller hvedekerner)
25 g.gær
2 spsk.Maldon sea salt
2 spsk.honning
1 l.vand
3 dl.kærnemælk
400 g.Lima speltmel
800 g.hvedemel
 
 Topping:
 Æg
 Maldon sea salt
 
Opskrift:
Udblød speltkernerne i koldt vand natten over i køleskab, eller kog dem i ca. ½ time, til de er møre. Udblød gær, salt og honning i lidt lunkent vand. Tilsæt resten af vandet og mælken. Rør de øvrige ingredienser i, og ælt godt. Lad dejen hæve i køleskabet i 12-24 timer.

Form til flutes i bagepladens længde. Pensl med sammenpisket æg, rids med en kniv, og drys med salt.

Bag i 10 minutter ved 250 grader og herefter i 20 minutter ved 200 grader.





karakterer:
Opskriften er vist 16313 gange,
og udskrevet 322 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-09-27 18:24:07
Kan man ikke helt undlade hvedemel, og så kun bruge speltmel?