Satay med jordnøddesauce og jasminris

Satay med jordnøddesauce og jasminris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Grillspyd - Grillspid

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkeschnitzel

Oprindelsesland : Thailand

ThailandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Grillspyd:
2 skinkeschnitzler af inderlår ca. 300 g. 1-1½ cm. tykke
0.5 citron saften heraf
1 fedhvidløg
0.5 stilkcitrongræs
1 spsk.olie
 salt
 peber
6 små træspyd
 
3 dl.jasminris kogt i 6 dl. letsaltet vand i 10 minutter
 
 Jordnøddesovs:
0.5 løg
0.5 stilkcitrongræs
1-1.5 friske røde chili
0.5 fedhvidløg
0.5 spsk.olie
0.5 dl.peanutbutter
1.5 tsk.sukker
150 g.kokosmel
3 dl.kogende vand
 
Opskrift:
Spyd:
Skær schnitzlerne i stykker på 2x2 cm. og fordel dem på 6 små træspyd, der lægges i en lille bradepande eller ovnfast fad. Hak hvidløg og citrongræs fint og rør det med citronsaft, olie, salt og peber. Hæld det over svinekødet og stil det koldt, mens du koger ris.

Tænd grillen, og når du er færdig med at vaske op og rydde op, griller du spydene 12-15 minutter i alt hvor de vendes 2-3 gange. Se til dem undervejs.

Jordnøddesovs:
Kokosmelet overhældes med kogende vand og trækker 5 minutter. Løg, hvidløg og citrongræs pilles og hakkes. Chilierne befries for kerner og strimles. Løg, hvidløg, chili og citrongræs steges i olien på en pande i 2 minutter ved god varme. Peanutbutter tilsættes og steger videre 1 minut.

Kokosmelet med væde hældes gennem en sigte. Det er væden du skal bruge. Denne kokosmælk kommes i jordnøddesovsen sammen med sukkeret. Sovsen koges op og simrer så, mens spyddene bliver færdige, gerne 2 minutter til den er kogt lidt ind.





karakterer:
Opskriften er vist 22636 gange,
og udskrevet 633 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu