Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Lynstegte risnudler og oksekød med thailandske krydderier

Antal:

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Pasta

NudlerOprindelsesland : Thailand - Thailandsk - Thailandske

Indsendt :




Ingredienser:
250 g.trådtynde risnudler
200 g.magert okseinderlår i meget smalle strimler
2 løg
1 cm.ingefær
1 stilkcitrongræs
75 g.usaltede jordnødder
0.5 rød chili uden kerner
2 fedhvidløg i skiver
1.5 spsk.olie (gerne jordnøddeolie)
 
 Sauce:
0.5 dl.limesaft
1-2 spsk.soja (pas på det ikke er for salt)
2 spsk.rørsukker
2 spsk.peanutbutter
 


Opskrift:

Kom risnudlerne i en stor skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i 2 minutter og hæld vandet fra.

Gør kødet klar ved at skære det i meget smalle strimler eller skiver og dup det tørt med køkkenrulle. Pil løgene og skær dem i smalle både. Hak citrongræsset, ingefæren og chilien og bland alle ingredienser til saucen sammen i en lille skål. Kom olien i en stor wok og varm den op. Kom løg, citrongræs, ingefær, chili, jordnødder, hvidløg og oksekød i wokken og lynsteg det ved kraftig varme.

Efter 3 minutter tilsættes nudler og resten skubbes op, så nudlerne kan komme i direkte kontakt med stegefladen. Når de er sprødstegte efter 3-4 minutter tilsættes saucen, der røres rundt og serveres straks evt. drysset med lidt frisk koriander.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (24 stemmer)

Opskriften er vist 24668 gange,
og udskrevet 740 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


nuuk  -  2012-03-22 13:08:21
mhhh det smager godt det er det bedste mad jeg nogensinde har smagt

Bonjour tout le monde.  -  2010-12-27 12:01:51
Hvor køber man 'okseinderlår' henne? For det synes jeg ikke jeg har hørt før!

mig  -  2008-03-06 11:19:11
fantastisk ret!!! jeg brugte ogsaa kylling istedet for oksekoed...

T.B  -  2007-04-27 20:49:42
Prøv evt. at brug kylling i stedet og limeblade. Det smager rigtig godt