Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Oksekød i grøn karry med kokos (gaeng kiow wan nua)

Antal:

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

Oksemørbrad øvrigtOprindelsesland : Thailand - Thailandsk - Thailandske

Kilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :





Ingredienser:
1.25 dl.kokosmælk
2 spsk.olie
1 finthakket hvidløgsfed
2 spsk.fiskesauce
1 tsk.sukker
175 g.magert oksekød i tern
1.25 dl.oksebouillon
2 hakkede kaffir limeblade
3 kvarte små grønne auberginer
15 bladebasilikum
 
 Grøn karrypasta af:
2 grofthakkede lange friske grønne chili
10 grofthakkede små friske små grønne chili
1 spsk.hakket citrongræs
3 grofthakkede små skalotteløg
4 grofthakkede hvidløg
2.5 cm.galanga skrællet og hakket
3 grofthakkede korianderrødder
1 tsk.stødt korianderfrø
0.5 tsk.stødt spidskommen
0.5 tsk.stødt hvid peber
1 tsk.finhakket kaffir limeskal
2 tsk.rejepasta
1 tsk.salt
 


Opskrift:

Lav først den grønne karrypasta. Stød ingredienserne sammen efter tur i en morter, til man har en tyk pasta. Det vil give ca. 3 spsk. pasta. Man skal kun bruge 1 spsk. til denne opskrift, men resten kan opbevares i et tæt tillukket glas i køleskabet i op til tre uger og bruges i andre retter.

Varm kokosmælken for svag varme i en gryde, men lad den ikke koge. Tag den af varmen. Varm olien i en wok og svits hvidløget gyldenbrunt. Tilsæt 1 spsk. af den grønne karrypasta og rør den ud i olien. Hæld så den varme kokosmælk i og rør til blandingen jævner.

Tilsæt fiskesauce og sukker og rør rundt. Tilsæt kødet og sted, til det bliver brunt. Tilsæt bouillon og steg videre i 3 - 4 minutter under jævnlig omrøring. Når kødet er lige akkurat gennemstegt, røres limebladene i. Derefter auberginer og basilikumblade. Steg videre et øjeblik og server straks.

Tips:

Hvis du vil sparer lidt tid, så køb en færdig karrypasta - så er retten hurtig klar.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (7 stemmer)

Opskriften er vist 19045 gange,
og udskrevet 458 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Oksekød i grøn karry med kokos (gaeng kiow wan nua)

Per  -  2008-09-04 20:06:34
Mener kødet skal være oksemørbrad for at det kan blive mørt på så kort tid, minimum oksefilet

Camilla  -  2006-12-09 16:53:11
jeg syntes det er en god opskrift, og har selv brugt den, og den er skrevet med mange detaljer. :D