Oksekød i grøn karry med kokos

Oksekød i grøn karry med kokos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Oprindelsesland : Thailand

ThailandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1.25 dl.kokosmælk
2 spsk.olie
1 fedhvidløg, finthakket
2 spsk.fiskesauce
1 tsk.sukker
175 g.magert oksekød i tern
1.25 dl.oksebouillon
2 hakkede kaffir limeblade
3 kvarte små grønne auberginer
15 bladebasilikum
 
 Grøn karrypasta af:
2 grofthakkede lange friske grønne chili
10 grofthakkede små friske små grønne chili
1 spsk.hakket citrongræs
3 grofthakkede små skalotteløg
4 grofthakkede hvidløg
2.5 cm.galanga skrællet og hakket
3 grofthakkede korianderrødder
1 tsk.stødt korianderfrø
0.5 tsk.stødt spidskommen
0.5 tsk.stødt hvid peber
1 tsk.finhakket kaffir limeskal
2 tsk.rejepasta
1 tsk.salt
 
Opskrift:
Lav først den grønne karrypasta. Stød ingredienserne sammen efter tur i en morter, til man har en tyk pasta. Det vil give ca. 3 spsk. pasta. Man skal kun bruge 1 spsk. til denne opskrift, men resten kan opbevares i et tæt tillukket glas i køleskabet i op til tre uger og bruges i andre retter.

Varm kokosmælken for svag varme i en gryde, men lad den ikke koge. Tag den af varmen. Varm olien i en wok og svits hvidløget gyldenbrunt. Tilsæt 1 spsk. af den grønne karrypasta og rør den ud i olien. Hæld så den varme kokosmælk i og rør til blandingen jævner.

Tilsæt fiskesauce og sukker og rør rundt. Tilsæt kødet og sted, til det bliver brunt. Tilsæt bouillon og steg videre i 3 - 4 minutter under jævnlig omrøring. Når kødet er lige akkurat gennemstegt, røres limebladene i. Derefter auberginer og basilikumblade. Steg videre et øjeblik og server straks.

Tips:

(gaeng kiow wan nua)

Hvis du vil sparer lidt tid, så køb en færdig karrypasta - så er retten hurtig klar.





karakterer:
Opskriften er vist 23711 gange,
og udskrevet 548 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-09-04 20:06:34
Mener kødet skal være oksemørbrad for at det kan blive mørt på så kort tid, minimum oksefilet

  -   2006-12-09 16:53:11
jeg syntes det er en god opskrift, og har selv brugt den, og den er skrevet med mange detaljer. :D