Yorkshire fiskepie

Yorkshire fiskepie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Madpie

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Blandet fisk

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :     

Ingredienser:
750 g.hvid fiskefilet uden ben i 2 cm. tern
0.5 dl.mælk
30 g.smør
 salt efter smag
2 tsk.citronskal fintrevet
3 skiverbacon uden svær
4 hårdkogte æg finthakkede
 
 Dej:
3 dl.hvedemel
1.25 dl.fint havremel
100 g.smør i tern
1 knsp.Salt
 vand
 citronsaft
 
 Pensling:
 æg
 
Opskrift:
Ovnen forvarmes til 180 grader. En 23 cm. tærteform pensles med smeltet smør eller olie. Kom fiskefiletter, mælk, smør, salt og citronskal på en stor pande, og lad det simre under låg i 8 minutter. Tag det fra varmen.

Rist baconskiverne sprøde og hak dem fint. Rør æg og bacon sammen med fisken, og hæld det i den smurte tærteform.

Dej:
Bland hvedemel, havremel, smør og salt i køkkenmaskine til det har en grynet konsistens. Tilsæt vand og citronsaft for at samle dejen. Læg den koldt 10 minutter, inden den rulles ud.

Dejen udrulles mellem to stykker bagepapir, så den kan dække tærteformen. Kanten af formen fugtes med æg og fiskefyldet dækkes med dejlåget. Pensles med æg og bages i 30 minutter.

Tips:

Traditionel engelsk ret





karakterer:
Opskriften er vist 12055 gange,
og udskrevet 235 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
En fantastisk opskrift. Kan godt være en smugle tør, men til gengæld er den ikke fed. man blive ikke overmæt af den. Skal prøves:)

  -   2005-01-01 01:01:01
En fantastisk opskrift. Kan godt være en smugle tør, men til gengæld er den ikke fed. man blive ikke overmæt af den. Skal prøves:)