Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Go dansk hakkebøf

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

Hakket oksekød - OksefarsOprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt :

Go dansk hakkebøf, billede 4 Go dansk hakkebøf, billede 1 Go dansk hakkebøf, billede 2 Go dansk hakkebøf, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2.5 dl. Oksebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
   


Opskrift:

Løgene pilles, deles og snittes. De ristes gyldne i halvdelen af smørret under jævnlig omrøring. De tages af og holdes varme.

Oksekødet deles i 8 dele og formes til bøffer. De krydres med salt og peber og brunes hurtigt på begge sider i smør og steges sagte ca. 6 min. i alt og vendes ofte. De tages af panden og holdes varme, dækket med løgene.

Panden koges af med bouillon og jævnes. Den farves med kulør, smages til og hældes uden om bøfferne eller serveres til.

Serveres gerne med surt.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (333 stemmer)

Opskriften er vist 217016 gange,
og udskrevet 3901 gange.


Energi:
KJ total 11586 (2758 kcal)
KJ pr. Pers. 2896 (689 kcal)
Vægt ialt 1754 gram
Vægt pr. Pers. 438 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 660 KJ (157 kcal)
Protein 9.5 gram
Fedt 12.0 gram
Kulhydrat 3.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Timugin Othman  -  2016-10-19 19:03:08
Herligt

Isabella Andersen   -  2016-01-12 16:56:08
Jeg syndes det smager virkeligt godt super god og nem opskrift 👍

Joan  -  2011-01-11 14:18:11
Prøv at tilsætte en skvat kaffe til sovsen. Det giver lige det sidste pift. :-)

jonna kristensen  -  2010-10-27 17:10:52
vi er kun to, når jeg laver hakkebøf a 500g, plejer jeg at dele farsen i 4, steger først løgene og tar' den op, derefter kommes de krydrede bøf på panden og brunes hurtigt på begge sider - derefter tilsætter jeg vand/boulion, og bøffene får et hurtigt opkog - tag dem af panden, og tilsæt meljævning til sovsen har den ønskede konsistens, smag til evt. med mere salt,kom kulør på sovsen, derefter vendes bøffene i sovsen og de stegte/bløde løg lægges på hver bøf, og så er der oz mad til dagen efter - men jeg bruger ofte "Alletiders opskrift" som jeg har fået meget glæde af, vil dog lige tilføje den her opskrift bare er kanon god :-)

Lars W.  -  2010-10-17 11:49:31
Jeg koger panden af med 2 bouillonterninger samt piskefløde m/kulør og overhælder det så bøfferne som ryger ind i ovnen på 170 gr. indtil spisetid

pia oesten  -  2010-05-16 10:42:26
Rigtig dejlig gammelsdags hakkebeuf, smager skoent,en ret man ikke laver om paa ,10 herfra.

Niels J  -  2010-02-01 01:38:16
Når i bruner løg til bøfferne så tilføj lidt sukker. Det er med til at give smag og gør løgende sprøde. Når løgene er tæt på at være færdige tilsættes ca. 3 deciliter vand plus lidt kulør i ca. 2.min ved middel varme. hæld væden fra til sovsen. Når bøfferne er stegt, tilsæt okse eller kalve bouillion ( har god erfaring med flydende bouillion ) og lad det koge op sammen med væden fra løgende.Jævnes til passende tykkelse. Jeg elsker go gammeldags bøf.

Andreas  -  2009-01-05 10:03:07
fantastisk dansk ret, som vi kan være stolte af^.^

Julie  -  2008-09-28 10:30:28
er det ikk en stor portion til 4 personer?

Kaj Å. J.  -  2008-05-26 08:07:19
God tradisionel dansk ret. Jeg tilsætter kartoffelvandet en løvstikkekvist og en bouillonterning, som så bruges til sovsen.