Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Vintergryde

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød

Flæskefars - Hakket svinekød - SvinefarsFedtfattig opskrift

Indsendt af : tina

Indsendt :


Vintergryde, billede 4 Vintergryde, billede 1 Vintergryde, billede 2 Vintergryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Karry
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
300 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Spaghetti
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram


Opskrift:

Smelt smørret og tilsæt karryen. Hak løgene og svits dem sammen med karrysmørret sammen med kødet. Tilsæt de skivede kartofler og gulerødder sammen med 1/2 l vand, krydr med salt og peber. Kog ved svag varme i 15 minutter.

Bræk spaghettien i mindre stykker og tilsæt dem eller brug skruer. Kog retten yderligere i ca. 10 minutter, til pastaen er passende mør.

Tips:

Frosne kartofler i skiver kan sagtens bruges.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (87 stemmer)

Opskriften er vist 153460 gange,
og udskrevet 4610 gange.


Energi:
KJ total 10433 (2484 kcal)
KJ pr. Pers. 2608 (621 kcal)
Vægt ialt 2823 gram
Vægt pr. Pers. 705 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 369 KJ (88 kcal)
Protein 4.9 gram
Fedt 2.7 gram
Kulhydrat 11.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Vintergryde

Kenneth Fribæk   -  2017-01-04 18:57:21
Tilføj hvidløg og en svineboullionterning så bliver den endnu bedre.

B&j  -  2015-09-08 12:35:42
Smager fantastisk

johnny  -  2012-12-08 18:14:15
Prøv at erstatte halvdelen at kartoflerne med jordskokker.

Meppe  -  2012-04-18 02:15:01
Den er simpelthen bare fantastisk den opskift!

Alberte-Maj  -  2012-03-05 20:26:14
Har lige lavet det her til aften, med hvidkål i, og med lidt stegt bacon til at drysse ud over. Det var så lækkert! Jeg overvejr at lave en let dressing på noget craime fraise til næste gang, så skal jeg nok lige skrive her, om det bliver godt eller ej. Jeg vejede det meget nøje af efter anvisningerne, måtte bruge to gryder at tilberede i, men vi har så også fået til 4 små måltider (vi er to). Men det skal helt klart anbefales til andre!

Ane  -  2011-10-31 18:27:18
Rigtig god ret, tilberedte den som den står i opskriften, og der var mad nok til os alle 4. Kartoflerne kogte ikke ud :-) Man skal nok passe lidt på med karryen hvis der er mindre børn. Retten kan klart anbefales.

trine  -  2011-09-11 14:23:42
folk der mener det er en amagergryde har jeg en kommentar til.. se ikke på udseendet det er langt fra en amagergryde..

trine  -  2011-09-11 14:21:28
MUMS... har prøvet den mange gange og jeg nyder altid måltidet, kan kun sige at det er en ret de fleste skal prøve, også er den jo fedtfattig endlig noget lækkert og sundt.. :D

Nete  -  2011-04-04 02:40:48
Lærte at lave denne ret i folkeskolen. Putter både ris og spaghetti i, plus hakket hvidkål.

Birgitte  -  2011-01-05 18:34:17
smager fantastisk...

zabrina  -  2010-05-11 09:57:02
minder da vist lidt om en amagergryde

Frandsen  -  2010-01-19 23:10:29
Rigtig god opskrift, med chili og hvidløg i rå mængder, bliver det rigtig godt.. selvfølgelig kun til voksne..

Anette  -  2010-01-17 19:51:11
Tilsatte som foreslået af Tine lidt hvidkål, men undlod spaghettien. Smagte rigtig godt.

Lenette  -  2009-11-08 19:59:10
Jeg tilsatte 1 tsk fuld karry mere, og da der ikke står hvor meget salt og peber der skal i, puttede jeg 2 1/2 tsk fuld salt i, peber på slum. Det er en god ret, meget nem og lave :-)

Mette B Hansen  -  2009-03-17 13:48:39
Den er rigtig god, og vores søn var hel vild med den. Og den er ikke svær at lave. Men lidt mindre kartofler i og lidt mere pasta. Men vi var 3 om denne gryde, så hvis man er flere skal man lave en doppelt portion.

Matte  -  2008-09-17 19:33:21
god og nem ret, måske en smule kedelig i smagen. Brugte pasta som allerede var kogte, da kortoflerne ellers ville blive udkogte.

tine  -  2007-11-07 03:51:10
tilsæt hvidkål og lidt mere væske, så er det en super ret

Helle  -  2007-10-25 20:39:11
Er den ikke magen til amagergryde???

dan  -  2007-08-15 22:01:37
meget god og nem at lave

anja  -  2007-03-28 09:58:18
Jeg brugte paprika, da jeg ikke lige havde karry.. desuden tilsatte jeg lidt tomatpure og aromatkrydderi, som mine børn elsker... god og nem ret.. super

Lene  -  2007-03-05 17:15:19
Smager godt.

gosmer  -  2007-01-07 18:52:17
Har tilsat en hel porre skåret i grove stykker.smager godt og det grønne giver et flot farvespil

michael  -  0000-00-00 00:00:00
har aldrig fået den ret med pasta, men med ris

lotte  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig og nem. man kan bruge pasta med æg i stedet for skurer og tilsætte lidt paprika også